fredag 12 september 2008

Sista bloggen från orangeriet - för i år?!



Jo, ni har sett bilden förut. Men det är lika fint i orangeriet idag också! Mårbackapelargonen "Dronning Margarete" har t o m ÄNNU fler blommor nu! (Det är faktiskt bara en planta som ger all denna blomprakt!) Utanför orangeriet växer en ros "New Dawn" som blommar med samma vackra, ljusrosa färg! Får se till att fixa en bild på den också! Jag gissar att det är sista gången för säsongen som jag sitter här ute och bloggar... för nu börjar det vara dags att ta in de växter som ska övervintras och sedan kallställa. Nästa helg är det ju Midurtävling så då hinner jag inte med något orangeri, helgen efter jag åka bort och sedan är det oktober...




Hade ingen bra natt i natt... önskade mig sådan där tandläkarbedövning - i hela kroppen... Men som tur var är det ju fredag, så jag behövde bara överleva fram till kl 12 på jobbet - sedan slutar jag nämligen! Hade gärna åkt direkt hem för att sova lite, det blev inte så mycket sömn i natt... men bestämde mig för att härda ut och åka till stallet först. Det är ju bättre för dygnsrytmen att vara ute i ljuset och försöka vara vaken så länge som möjligt. Då är chansen störst att nästa natt blir bättre.









Bestämde mig för att rida mot Avan idag, för det var länge sedan. Och när vi kom ner till bilvägen svängde faktiskt Feykir åt det hållet frivilligt, det var nog första gången! Av någon anledning vill han alltid gå mot Alviksträsk istället, trots att det är så bra töltväg att han då brukar få jobba med samlad tölt, medan vi brukar galoppera mer när vi rider den backiga vägen mot Avan. Men idag var vi faktiskt överens om vägvalet! Började tidigt samla ihop honom i skritten och flyttade undan för skänklarna - ibland bara ett steg innan jag bytte håll. Han var riktigt duktig och allert!









Övergick till tölt och fortsatte att försöka hålla honom samlad. Vi galopperade uppför en liten backe och jag lyckades hålla ihop honom och hålla nere tempot trots att det var vänster galopp. Gjorde en övergång till trav och varvade sedan samlad trav med dito galopp. Feykir höll på att få hjärtslag när plötsligt två thailänska bärplockare uppenbarade sig i skogskanten. Det var visst nästan lika otäckt som älgar! :- O









På hemvägen red vi mer tölt. Jag försökte verkligen aktivera hans lilla rumpa hela tiden så att takten skulle vara ren. Efter en skrittpaus blev det mer trav. På hemvägen vill han väldigt gärna ägna sig åt "solvallatrav" det är verkligen inte lätt att hålla nere tempot! Jag försökte jag göra som på lektionen i onsdags, då vi bara red korta sträckor trav innan vi gjorde halt och sedan ny övergång till trav, halt o s v. Det funkade bra - då kunde jag kontrollera tempot bättre utan att hamna i en dragkamp om tyglarna... Man lär sig mycket bra på ridskolan!






-"Är det kraftoder i den där hinken??!!"



Jag var riktigt nöjd när vi kom tillbaka till stallet. Hade bara ridit 40 minuter, men eftersom jag behöver bli mer aktiv i min ridning tycker jag det är bättre att rida kort och intensivt.

Inga kommentarer: