tisdag 23 september 2008

Roliga specialgrenar!

En riktigt rolig sak med Midurtävlingen var att den hade ett stort utbud av "specialgrenar" att välja på. Förutom den "vanliga" T8 där man rider valfritt tempo tölt i båda varven fanns även "T8-trav" där man alltså visade trav i båda varven. Man kunde också välja att starta i "tvågång" - då man själv valde vilka två gångarter man ville visa. Utbudet av töltklasser var stort: förutom T8 även T7 (där man rider valfritt tempo och tempoväxlingar), T3 (arbetstempo, tempoväxlingar samt ökat tempo) samt T2 där huvudmomentet är tölt på lång tygel.




Här rider Nina och jag ärevarv på Hildingur och Feykir, efter vår delade seger i T8.

Syftet med de många grenarna var förståss att locka så många som möjligt som inte tidigare vågat ta steget att anmäla sig till tävling. Tack vare T8-trav och "tvågång" kunde man ju faktiskt deltaga med framgång även om häst och ryttare inte fått tölten på plats ännu! Tvågången kunde ju även passa den som t ex inte ville galoppera o s v.




Satsningen på dessa grenar var lyckad - vi kunde glädja oss åt flera nya tävlingsekipage! Bilden ovan är visserligen från finalen i V5 (lätt fyrgång) men förutom mig och Feykir visar den två av debutanterna. Först Malena, som i tidigare gjort ett kanonjobb som speaker på våra tävlingar, men som nu för första gången tog över "stafettpinnen" från sin dotter och själv tävlade deras Kolskeggur. Den tredje ekipaget är Camilla och Hrammur - från Vindur - som också gjorde tävlingspremiär. Förutom V5 ställde de upp i T8-trav, vilken de vann. Det måste ju ha varit en tävlingsdebut som gav mersmak!

Tävlingsledningen hade också gjort ett kanonjobb med att planera så att så många som möjligt skulle få rida final, genom att slå ihop finaler för ungdomar och seniorer i klasser med få deltagare. Jättebra tycker jag! Vi har så få tävlingar här uppe att vi definitivt behöver alla chanser till tävlingsrutin vi kan få! Då betyder det så oerhört mycket att även få rida på finaldagen!


Inga kommentarer: