söndag 21 september 2008

Midurs hösttävling - finaler

Vaknade alldeles för tidigt... p g a värken. När nya tabletter inte hjälpte steg jag tillslut upp strax innan kl 06, tog en varm dusch och åkte till stallet för att ge hästarna en tidig frukost. Det var ju särskilt bra för oss som skulle rida en av de första finalerna! Fodrade alla hästarna i samma stall som Feykir - och ingen av dem verkade besviken över att få lite mat! Innan jag åkte i går eftermiddag hade jag plockat en rejäl "bukett" säljkvistar till Feykir att sysselsätta sig med i boxen. Nu på morgonen fanns bara två små barkremsor kvar...! Då hade han förhoppningsvis inte haft lika tråkigt som förra natten i alla fall!







Vi var först i kön till veterinärbesiktningen och Feykir lät ingen missa detta - han gnäggade högt och ljudligt en massa gånger så att alla skulle se honom! Även idag gick besiktningen u a - skönt! Tomas föreslog att jag skulle testa att bara värma Feykir väldigt kort innan första finalen - för när han gick så bra i fredags kväll hade jag gjort så och igår tyckte Tomas att Feykir sett bäst ut i början när jag värmde. Intressant tanke! Jag har alltid tänkt på Feykir som en häst som måste ridas igång och lösgöras massor - i alla gångarter. Men de senaste veckorna har jag ju insett att det egentligen bara behövs lite vift med pisken och en rejäl halvhalt för att han sedan ska tölta på hur lätt som helst!





Nu hade han ju stått stilla i box hela natten, så jag skrittade honom ganska länge, men sedan töltade jag bara lite, lite innan det var dags att gå in i collectingring. Där sa Nina att jag framöver skulle kunna testa att värma utan boots och inte ta på dem förrän precis när vi ska gå in i collectingring - så att jag får maximal effekt av dem sedan inne på banan. Jag bestämde mig för att testa detta inför dagens nästa final.








Men först skulle vi alltså rida T8 final. Vi började i vänster varv och jag försökte samla ihop Feykir ännu mer än i går. Det kändes OK - men han var fortfarande lite mot bettet och ville inte ge efter i nacken... I höger varv kändes han trevligare faktiskt! Poängen blev bra, men något lägre än igår: 5.0 av båda domarna. Detta räckte faktiskt till en förstaplats som vi delade med Nina och hennes Hildingur! JÄTTEKUL!!!














Så här fin var han faktiskt bitvis, min svarta snygging!!! Och NEJ - det är ingen idé att ni ringer - han är inte till salu för några pengar i världen!













...och så här glad blev jag över vår blågula rosett!




Sedan var det bara 30 minuter till år nästa final, i V5, så det fanns ju ingen anledning att gå tillbaka med Feykir till stallet. Jag satt av, tog av honom bootsen och promenerade sedan runt medan jag tittade på nästa klass. Tio minuter innan vår final satt jag upp, travade lite och gjorde några galoppfattningar. Sedan på med bootsen och in i collectingring.










Tölten kändes lite bättre än i T8-finalen, för han var lättare i handen. Poängen blev dock även nu 5,0 av båda domarna och med dessa poäng tog vi faktiskt ledningen!





















I traven börjande Feykir tyvärr med att galoppera nästan ett halvt varv... men sedan fick vi en bra trav som resulterade i ytterligare två 5.0:or. Nu hade dock Linda och Hera så fina poäng att de passerade oss och var nya ledare.












När vi skrittat och galopperat också började jag undra om Feykir och jag inte var tävlingens absolut jämnaste ekipage - vi fick nämligen 5.0 av båda domarna även på dessa två moment! Kristin och Funi hade nu slagit till med 6.0 för skritten och därmed vann de också finalen, med Linda och Hera på en fin andraplats. Feykir och jag blev trea och det var jag nöjd med - f f a med våra jämna poäng!














När jag sammanfattar helgen kan jag också konstatera att vi inte fick lägre än 5.0 i något enda moment i någon av våra klasser! Jag är helt enkelt jättestolt och glad över min fina häst! Och det är så roligt att jag börjar hitta "knapparna" på honom nu tillslut! Nu ska vi verkligen träna i vinter - så blir det spännande att se vad vi får för poäng nästa säsong!

Inga kommentarer: