lördag 22 september 2007

"Sluta förtala Feykir - han är ju en riktigt guldhäst - hur väluppfostrad som helst!"

Reykur-Eva jobbar som flygledare, men fungerar även som kontaktperson för barn p u a socialtjänsten. (En person som lyckats ta sig genom nålsögat att bli medryttare på Reykur kan helt enkelt anförtros precis vad som helst!) Men det var väl inte direkt på uppdrag av soc utan snarare som ett frilansuppdrag som hon agerade stödperson för Feykir idag när jag inte hade möjlighet att åka ut. Hon hade en liten tjej med sig till stallet också, så både Feykir och Gabriel skulle få pyssel och lite motion.

Eftersom Feykir varit "stökig tonåring" de senaste dagarna hade jag varnat henne lite: han hade ju försökt bita mig igår, så de fick inte ge honom något gott ur handen och han fick INTE stanna och äta när de var ute och promenerade med honom. Dessutom har han haft extra bråttom genom grinden till hagen sedan han råkade få en stöt av stängslet tidigare i veckan, så lilla tjejen som var med fick inte stå så nära att han kunde springa på henne...

Nyss ringde Eva och sa till på skarpen: "Sluta förtala Feykir - han är ju en riktig guldhäst - hur väluppfostrad som helst!!!" Han hade verkligen skött sig exemplariskt precis hela tiden, inte ett enda nafsande, ingen stress p g a understimulans - bara varit snäll och trevlig. De hade varit ute en hel timma, lilla tjejen hade ridit på Gabriel och Eva hade promenerat med Feykir. Lugn och avslappnad hade han skrittat med och inte gjort ett enda försök att stanna och äta eller hitta på något hyss. Det värmer ett "matte-hjärta" att höra sådana positiva omdömen om sin häst! Särskilt när de kommer från Reykur-Eva för jag vet ju vilken gentlemännens gentleman hon alltid jämför alla andra hästar med...!

När han fick gå ut i konvalecenthagen igen låg han ner och vilade - hur nöjd som helst. Inte ens när de sedan gav hästarna lunchhö hade han inte någon brådska att kliva upp! Fast vid det här laget vet han väl att fördelen med att stå ensam är att ingen annan kan komma och ta ens mat.

Eva har inte sett hans skada tidigare, så hon kunde ju inte avgöra hur svullnaden såg ut jämfört med igår, men han gick ganska obehindrat och tempen var helt OK.

Inga kommentarer: