fredag 14 september 2007

Kärlekslivet i Stav och Feykir är naken!

Har flera dagar tänkt att jag måste mejla Madde och höra hur det går med kärlekslivet egentligen. Ja, inte hennes eget då - det ska jag väl inte lägga mig i - men med Hannas och Ólgas! Det är ju LÄNGE sedan Madde skrev under "Livet på landet" att det inte varit kärlek vid första ögonkastet när Ólga träffade Thor... Men sedan har man inte fått veta mera. Men idag har det kommit en uppdatering om att båda damerna är betäckta!

Feykir har vilat ända sedan måndagens vaccinering. Idag hade jag tänkt rida en kortare sväng, men det blåser halv storm och då kändes det inte så lockande att ge sig ut... Han brukar vara tillräckligt fånig bara av att ha stått några dagar - så med riktigt kraftiga vindar dessutom skulle det antagligen bli så mycket skutt och hopp för faror i buskarna att vi skulle bli ovänner tillslut. Satsade på att klippa honom istället och hoppas på lugnare väder i morgon. Förr om åren har jag brukat klippa hästarna på halsen hela vintern, men i övrigt haft dem oklippta. Förra hösten testade jag att helklippa (förutom en "vojlock") i september och sedan klippa halsen ett par gånger till under vintern. Det funkade jättebra! Pälsen på kroppen blev därmed aldrig jättetjock, men innan den riktiga vinterkylan hann den ändå växa ut så pass att han inte behövde gå med täcke. (När det är som kallast har vi dessutom fri tillgång på hösilage och hästar har ju den fördelen att de inte fryser så länge de kan äta.) Tack vare att pälsen var lite kortare på kroppen och riktigt kort på halsen behövde han inte stå inne så länge efter ridturerna för att torka.

Med svarta hästar gäller det bara att inte vänta för länge på hösten med klippningen, för då har de hunnit bli grå under och ser så tråkiga ut... Det var lite spännande att sätta klippmaskinen i pälsen... men jag hade tur - Feykir var rätt så svart under fortfarande! Väderprognosen sa att det skulle bli kraftigt regn under kvällen, natten och i morgon förmiddag. Vad annat kunde vara att vänta då jag precis klippt Feykir? Jag satte på regntäcke för säkerhets skull och det är jag glad för, nu när jag kommit hem började det nämligen ösregna! !

Inga kommentarer: