torsdag 13 juli 2023

Slidestop i skritt!!!

 
Hamingja blev HELT överrumplad när det plötsligt stod en häst uppe vid containern!!!


Märket efter en av hovarna när hon gjorde slitestop i skritt! Det har ju ALDRIG förut stått någon annan häst vid containern!!! :-O :-D
 

Idag hade jag med mig fler röd-vita plastband på ridturen så att jag kunde markera hur man hittar mellan skoterleden och "plankanstigen" så att man får en runda! Senast började jag galoppera direkt där man kommit in på skoterleden från Hultetvägen, men när jag testade samma sak idag kändes det för snubbligt... Men senast var det väldigt varmt, så Hamingja höll säkert automatiskt ett lägre tempo än idag när det var svalt och skönt. 

När vi kom till "svängstället" markerade jag med en snitsel, men fortsatte fram längs skoterleden och konstaterade att här var underlaget superbra ända till dess man kommer till en sank svacka. Där vände vi och galopperade tillbaka upp till "svängstället". (Jag visslade när jag såg snitselmarkeringen och då saktade hon som vanligt av väldigt snällt.) Det blev tre vändor till med skritt ner och galopp upp (två höger och två vänster galopp). ROLIGT tyckte vi båda två! Och kanske kom jag t o m ihåg att andas idag?!!

Sedan fick Hamingja verkligen svänga vid "svängstället" och när vi sedan kom fram till skidspåret markerade jag även där med en snitsel innan vi red hemåt. Totalt blev det en ridtur på ca 45 minuter och i efterhand kunde jag se att jag faktiskt aldrig hade högre puls än 130! Nu efteråt har jag varit HELT slut så det krävdes flera timmars vila innan jag orkade skriva detta. Men jag orkade rida - och lite galopp t o  m!!!

Inga kommentarer: