lördag 8 juli 2023

Semestern kunde inte ha börjat bättre!!!

 En förmiddag på hästryggen tillsammans med Eva i jättehärligt väder - snacka om en första semesterdag med "extra allt"!!! För min del blev det dessutom nytt avseende ridtid! Fast först glömde jag att starta träningen i pulsklockan och kom ihåg det först när vi redan hunnit skritta en lång bit in på Hultetvägen och senare skulle jag dessutom råka pausa träningssekvensen när vi var på hemväg, så jag har ingen tidsangivelse för detta personliga rekord... Men det var första gången i år som jag skrittade ända fram till korsningen med vägen till Avan innan jag lämnade över tyglarna till Eva, så med samma sträcka tillbaka till Höbäcken sedan måste jag ha ridit drygt en timme sammanlagt! Och jag hade ju som tur var Notarius Publicus (=Eva) med som kan intyga att detta stämmer! Eva fotade också ett gäng bilder på mig och Hamingja så när de sedan gav sig iväg för ridning i högre tempo varvade jag en genomgång av dessa med att bara njuta av solen och utsikten över ängarna! 

Det var som vanligt en MYCKET nöjd häst som återvände tillsammans med Eva efter 30-40 minuter! Hon hade blivit rejält svettig i värmen förstås, men var snarare upplivad än slutkörd så när jag skrittade henne tillbaka mot Höbäcken fick jag göra många halter för att vi skulle vänta in Eva, som ändå går med låååånga, raska steg!

Bästa vän/medryttare/notarius publicus... etc (=Eva) är verkligen MYCKET användbar! Och under hemvägen, när Hamingja och jag visade henne stigen man kan rida i skogen längs med Hultetvägen, nästan ända ut till bilvägen, så att man slipper det vassa gruset hade jag utrustat henne med vita present-snören (hittade inget bättre hemma) att använda som snitslar. För att snitsla den sista sträckan genom snårskogen fram till ledningsgatan. Idag hittade vi dessutom en mycket bättre väg genom riset än där jag red förra gången så det var ju extra lyckat att det var idag Eva - och presentsnöret - var med!

Så nu ska det förhoppningsvis vara lätt att hitta stigen även från Hultetvägens början! Här kommer även en vägbeskrivning: Nästan direkt när man svängt av från asfaltvägen så korsas Hultetvägen av en stor kraftledning och om man rider in där fram till den första kraftledningsstolpen på höger sida och där tittar mot snårskogen på sidan bort från asfaltvägen kan man se det första vita presentsnöret som visar var man ska rida in! 

Inga kommentarer: