måndag 10 juli 2023

Dag 3 på träningslägret!

 

Världens bästa PT!!!

Det har blivit väldigt populärt att åka på träningsresa, men jag har istället ordnat träningsläger på hemmaplan - med världens bästa PT: Hamingja!!! Jag fick nästan nypa mig i armen när jag i morse åkte mot Höbäcken för att rida, för tredje dagen i rad!!! Två dagar med drygt 13 000 steg hade faktiskt inte tagit knäcken på mig! 

Titta en snitsel som t o m syns!!!

Jag körde via Storheden där jag gjorde vad jag borde ha gjort redan till igår: köpte avspärrningsband för att göra snitslar som man faktiskt kan se! Och när de sedan satt på plats kunde jag konstatera att det var VÄLDIGT stor skillnad!!! Då testade vi att följa skidspåret åt andra hållet istället - parallellt med ledningsgatan och det visade sig att man kunde rida riktigt långt! Hamingja ångade glatt fram som vanligt och fick verkligen jobba med att lyfta på fötterna och jag kunde höra att hon flåsade lite. Tillslut kom vi till ett område där det successivt blev mer och mer sankt och vi var helt eniga om att det var dags att vända hemåt. Då hade vi varit ute i 25 minuter, men precis som igår hade vi hunnit samla ihop ett gäng bromsar och hemvägen avverkade Hamingja nu på 15 minuter! Men så kunde vi tack vare SYNLIGA snitslar kryssa oss genom snårskogspartiet i ny rekordfart! 

När Hamingja var avsvampad med vatten och nysprejad med insektsspray fick hon få ut i hagen igen där hon rullade sig MYCKET omsorgsfullt samtidigt som hon grymtade belåtet. Men mest glad var förstås Litlamin som ÄNTLIGEN fått tillbaka sin kompis - den ENDA hästen i hela världen om man frågar henne! 

Själv var jag MINST lika svettig som Hamingja så jag körde till Trolltjärn för ett härligt, svalkande dopp! Jag hade badtermometern med mig och den visade på 22 grader i vattnet! Och kunde konstatera att det inte bara är backar som får min puls att rusa - efter bara några minuters simning var pulsen uppe över 150! :-O Så jag höll mig hela tiden där jag bottnade, för säkerhets skull. Det där med lågintensiv träning i form av att "åka häst i skritt" är uppenbarligen en träningsform jag behöver fortsätta med ett tag till...!

Inga kommentarer: