lördag 29 juli 2023

Singing in the rain!!!

 
... eller "riding in the rain" för att vara mer exakt! 
Ganska blöta blev vi, både Hamingja och jag... men det var ROLIGT - och vi hittade t o m en ny ridväg!!!  

Jag avstod från att rida den vanliga vägen genom snårskogen till skidspåret - i det här vädret skulle jag bli alldeles tillräckligt blöt ändå! Så vi höll oss ute på Hultetvägen men för att undvika det vassa gruset red jag långt ut i dikeskanten där vegetationen dessutom gjorde att Hamingja måste lyfta lite extra på hovarna, så det blev ändå nästan som terrängridning! 


Min plan var först att rida grusvägen mot Avan, precis som igår och i förrgår. Men strax innan man kommer fram till den går det en stig längs en rågång in i skogen på höger sida och jag fick en inpuls att testa den istället. Till Hamingjas stora glädje, för hon gillar verkligen att gå i terräng! Och till min glädje var rågången tillräckligt bred för att jag inte skulle behöva bli duschad av vatten från trädgrenar. 

Den gick i riktning mot Avan och jag antog att vi tillslut skulle komma till ett sankt område, precis som vi gjort på andra ställen och därför behöva vända och rida tillbaka samma väg. Men när jag började fundera på om det snart var dags att vända visade Hamingja mycket resolut att hon ville svänga till höger in på en mindre stig och man kan väl säga att jag "hakade på"! Efter en stund kunde jag se en öppning i skogen längre fram och förstod snart att det var kalhygget som vi passerat när vi red längs Hultetvägen. M a o skulle det inte bli något problem för oss att hitta tillbaka!

Vi följde kanten på hygget och snart var vi mycket riktigt nere vid vägen och efter ett litet skutt över diket började vi rida i riktning hemåt. Hamingja var uppenbarligen VÄLDIGT nöjd med sig själv för hon frustade och frustade och frustade... minst 10 gånger! För att göra hemvägen lite roligare gjorde vi ytterligare en liten avstickare, längs skoterleden och skidspåret innan det blev dikeskanten på Hultetvägen tillbaka till Höbäcken. Sammantaget blev det 4,56 km och alltså lite kortare än igår - men det kändes ganska lagom i regnet! 

Inga kommentarer: