lördag 29 juli 2023

Mer lågintensivt som fredagsfys!

Efter gårdagens 2-timmarstur tillsammans med Eva, var i alla fall jag ganska trött och Hamingja kände sig nog också lite "mör". Så då passade det ju bra för oss båda med en timmes (mestadels) terrängskritt! Det blev i stort sett en repris av de sträckor jag red igår, med en liten avstickare från vägen mot Avan efter en liten skogsväg som Eva pekade ut då. Det såg ut att vara en fin väg, som dessutom delade sig i två på ett ställe, men vid det laget hade vi varit ute drygt 30 minuter och jag skulle ju orka tillbaka till Höbäcken också, så jag vände ganska snart. 

Egentligen hade jag velat fortsätta ytterligare en bit mot Avan och testa vägen mellan åkrarna där Eva och Hamingja red trav, tölt och GALOPP igår - för enligt Eva är den jättefin! Men det hade blivit en alldeles för lång ridtur för mig i dagsläget, så jag får spara den till ett annat år när jag dessutom orkar rida i snabbare gångarter! Men idag avverkade jag 5,73 km vilket innebar att jag "putsade" det tidigare rekordet 5,67 km (från igår). Jag har en bra trend!!!

Hamingja överraskade föresten genom att INTE försöka springa genom snårskogen vid någon av passagerna idag - det var nästan så att jag undrade om jag tagit rätt häst från hagen...?!! Men det var faktiskt min häst - i annat fall skulle jag definitivt ha behövt nya glasögon, i o m att hennes nuvarande två kompisar på betet är en (helvit) skimmel och en gulblack! :-O 

Igår eftermiddag och kväll hade jag faktiskt inte ont i höger axel, nacken eller musklerna runt huvudet - en ovan känsla då det snart är ett år sedan jag senast INTE hade väldigt ont där... Och det alltså TROTS vårt "hästmaraton" vilket uppenbarligen uppvägdes av att Eva fixade borstning, sadling och allt sådant! Idag är smärtan tillbaka igen... men jag fick i alla fall en påminnelse av hur det faktiskt kan kännas, d v s inte kännas och förhoppningsvis kommer fler sådana dagar framöver!

I mitten av nästa vecka är det dags att flytta hem hästarna från betet till Mariebäck igen. Men jag hoppas hinna med ett antal ridturer till innan dess. Min målsättning är att försöka rida varje dag, bara jag orkar. Och ridningen är min högsta prio även kommande vecka och går före alla andra aktiviteter som får bli i mån av ork (som sällan finns). Fast om Lisa ska rida någon av dagarna så kan jag ju passa på att göra något annat den dagen!

Inga kommentarer: