fredag 21 juli 2023

Lågintensiv träning ger högintensiv upplevelse!

Två glada i bild - och den tredje glada bakom kameran!!!

Efter att ha vilat mig i form under två dagar sammanstrålade Eva och jag i Gäddvik och åkte elbil till Höbäcken för ännu en av våra supertrevliga nära häst-upplevelser!!! Det visade sig att detta var dagen då jag tillslut blev förståndig (lugn, det var antagligen bara tillfälligt!) och faktiskt höll mig till skritt när jag satt i sadeln! 

Det blev 30 minuter skritt längs skidspåret och sedan Hultetvägen bort till korsningen vid anslagstavlan. Sedan satt jag nere vid ängarna och ägnade mig åt mindfulness/att tomglo medan Hamingja fick springa av sig ordentligt med Eva. De hade ridit vägen in till Avan med några avstickare och var lika glada båda två när de återvände - som ni kan se på bilden ovan! Och Eva såg verkligen superseriös ut idag med sina måttsydda ridstövlar till de ljusa ridbyxorna1

Sedan var det min tur att ta över tyglarna igen och skritta Hamingja tillbaka till Höbäcken. Även nu red jag längs skidspåret eftersom terrängen ger bättre träning för Hamingja än att rida på grusvägen. Tillbaka i Höbäcken pysslade vi först om Hamingja innan vi tittade till och sprayade de andra hästarna. Hela tiden vi varit ute hade himlen täckts av hotande moln som hela tiden blev mörkare och mörkare. När vi satte oss i bilen för att åka hemåt började det droppa lite beskedligt. Men vi hann i princip bara ut på asfaltvägen innan himlen öppnade sig och regnet VRÄKTE ner så kraftigt att vindrutetorkarna knappt kunde hålla undan trots att jag bara körde knappt 40 km/h!!! :-O Vilken TIMING vi haft som hunnit in i bilen i innan detta brakade lös!!!

Inga kommentarer: