onsdag 5 juli 2023

En glad Hamingja!

...och dito Lisa!

I eftermiddag visade jag Lisa hur tillsynen i Höbäcken fungerar och sedan visade Hamingja henne några 
trevliga ridvägar längs Hultetvägen! Det känns så JÄTTEBRA att Hamingja tack vare Lisa kan få komma ut och röra sig oftare (och med mer tempo) än jag orkar!!! På inrådan från fysioterapeuten har jag börjat trappa upp lite på antal riddagar per vecka och längden på ridturerna medan jag fortfarande håller mig till skritt. För en låååångsam konditionsuppbyggnad som förhoppningsvis inte ska höja de fortfarande mkt höga stressnivåerna i min kropp utan på sikt sänka dem. Vilket i sin tur förhoppningsvis på sikt ska ge lindring av de svåra smärtor jag har i nacke, axlar, armar och alla musklerna som man har 
runt huvudet. 

Hamingja hade t o m fått GALOPPERA idag - vilken lycka!!! Och har hon tur kan det bli mer av den varan i morgon då Eva förhoppningsvis ska följa mig och rida! Till helgen går jag på semester och när jag fått vila mer hoppas jag också på lägre smärta och att kunna hålla i mina fyra riddagar per vecka också! 

Regnet och de kyliga temperaturerna den här veckan har känts som en ovälkommen kontrast till senaste tidens värmebölja. Men det har i alla fall medfört att det åter varit njutbart att ligga på (den 55-gradiga) IR-mattan en timme innan läggdags - för välbehövlig smärtlindring och därmed lite bättre (mindre dålig) sömn. Så mattan och mina värmande vetekragar (har en hemma och en annan på jobbet) har åter hört till mina bästa vänner! Det finns t o m fördelar med sämre väder!!!

Inga kommentarer: