onsdag 26 juli 2023

Hamingja har dubbla uppdrag!

Välförtjänt avkoppling för dubbelarbetande häst!!!

Hamingja jobbar inte bara som min PT (personliga tränare) utan just nu när min kurator på sjukhuset har semester går hon DESSUTOM in och tar hela ansvaret som min terapeut - och hon är förstås alldeles lysande även i den rollen!!!

Även idag startade jag registreringen av träningspasset i mobilappen för att få en sådan där rolig karta! Så det var lite snopet att efteråt upptäcka att det inte fanns någon... det visade sig att jag råkat välja "löpning inomhus" som träningsform och då hade ju en karta förstås varit "overkill"!!! Och hade det blivit en karta som visade var vi ridit hade den i princip varit copy-paste från gårdagen, så inte så jättespännande...! 

Några små, men viktiga skillnader fanns det dock. Dels så höll jag mig till en sekvens tölt idag - något som krävde en rejäl dos viljestyrka... men det var den första sekvensen igår som gav den allra häftigaste känslan och jag hade bestämt mig för att inte fortsätta till dess det började kännas sämre, en miss jag väl gjort en miljon gånger...!!! Under hemvägen längs skidspåret såg vi sedan Alice och Christina med Húni och Heimdal passera ute på Hultetvägen. Det var faktiskt första gången i sommar som vi såg några andra hästar och Hamingja fick JÄTTELÅNG hals när hon spanade på dem! 

Innan vi var tillbaka i Höbäcken red jag in på skogsvägen bakom träbocken och skrittade fram till snitseln för att sedan galoppera tillbaka. Hamingja gjorde en jättefin fattning av vänster galopp från halt och höll galoppen bra ungefär 2/3 av sträckan ut till asfaltvägen. När hon började kännas "springig" i bakbenen testade jag att bara skjuta fram vänster höft, som jag gör när jag fattar galopp och då hittade hon tillbaka till en jättetrevlig galopp igen som vi höll nästan hela vägen fram! Som vanligt visar det sig att "less is more" gäller när det handlar om ridning!!!

Inga kommentarer: