torsdag 3 juni 2021

"Femte dagen gillt!"

Hamingjamys!!!

 Kroppen har bråkat med mig i veckan... men idag fanns ÄNTLIGEN orken att åka till stallet igen (första gången sedan i lördags...!) Jag hittade Hamingja längst ner i hagen där det fortfarande är VÄLDIGT blött, men samtidigt finns lite, lite grönt gräs som hästarna ivrigt gnagde i sig. Jag insåg att jag borde ha haft gummistövlar på mig om jag skulle ha haft någon chans att hämta min häst torrskodd... men innan jag hann börja gå ut i leran var Hamingja vänlig nog att istället komma till mig där jag stod "på fast mark"! 

Min saknad efter henne verkade vara ömsesidig! Och väl i stallet hade vi sedan en lååång mysstund innan vi gav oss ut för att rida! Ända sedan Ingebjörn var här och behandlade henne har hon känts så mjuk och smidig i bakdelens muskler, men är vi red ut från gården kunde jag konstatera att hon ändes lite stelare igen när jag bad henne gå undan för skänkeln. Jag red ner till bilvägen för att sedan ta två lösgörande galopper uppför kyrkbacken. Och Hamingja gladde mig med två klockrena galoppfattningar (höger från skritt och vänster från halt).

Efter den kallaste maj på 30 år (läste jag någonstans) har sommaren plötsligt kommit till Luleå denna  vecka och det var 26 grader i skuggan i Mariebäck! Därför blev det bara två galoppsekvenser idag, för att Hamingja inte skulle få värmeslag! Sedan red vi upp till vänster bakom vägbommen och ägnade oss åt tölt medan jag försökte hålla om stadigt med skänklarna, hålla händerna stilla m h a halsringen och rida öppna och sluta för att aktivera hennes bakdel, allt utifrån Sylvias instruktioner. 

Framme vid vändplanen tog vi en lång skrittpaus längs Hamingjas favoritstig in i skogen. Första delen är fortfarande VÄLDIGT blöt, men just där brukar det inte vara något problem för lilla fröken att behöva blöta ner "fötterna"...! Så här års kan det ju vara VÅLDSAMT med insekter i skogen, men tack vare att det blåste en hel del slapp vi allt sådant också! Mer tölt med "Sylviainstruktioner" blev det sedan längs skogsvägen tillbaka hem - och jag tycker vi var ganska duktiga! Nu hoppas jag att det inte dröjer så länge innan orken räcker till ett ridpass till!

Inga kommentarer: