lördag 29 maj 2021

Lördagsmys a´la Hamingja!


 

Innan jag skulle kvällsfodra red Hamingja och jag "Torrbergsvägen tur och retur" för första gången på flera månader. Det är fortfarande väldigt blött längs passagen genom skogen men själva Torrbergsvägen är ju alltid fin att rida på! Det blev fyra galoppsekvenser som uppvärmning, två i vardera galoppen. Hamingjas galopp har en "random-funktion" som kan slå till ibland... som i kväll när vi plötsligt befann oss nere i diket på ena sidan vägen... Men det är ju så med henne - allt allt som händer händer väldigt FORT...!!!

När vi vände hemåt var det dags för tölt - och då fanns det energi så att det räckte och blev över! Ett antal halter med skänklar och säte krävdes för att "reparera" bromsen, men när den fungerade fick jag uppleva några riktigt trevliga sekvenser när slutor gav en härlig bärighet! 

På väg tillbaka genom skogen hamnade vi i ett område där hon sjönk ner ordentligt och jag blev rädd att hon skulle trampa av sig någon sko, men när vi åter stod på fast mark kunde jag till min lättnad konstatera att alla fyra fortfarande satt kvar! Tror jag ska vänta lite innan jag rider till Torrbergsvägen igen, så att det hinner torka upp lite mer i skogen. 

Inga kommentarer: