tisdag 4 maj 2021

Sköna söndag!

När man ridit så det ryker...!!!

Efter ett par trevliga dagar i Umeå där vi ÄNTLIGEN vågade krama om och umgås inomhus med de nu vaccinerade föräldrarna och svärföräldrarna hade vi på min kloka makes inrådan planerat med en dag hemma så hans fru skulle hinna vila innan det är dags att jobba igen i morgon. Förhoppningen var förstås att inte BARA behöva vila utan att även orka rida för att lindra tre dygns hästabstinens - och så blev det!!!

Det blev ett pass på ridbanan med fokus på sidförande längs diagonalerna: först i skritt, resp samlad skritt och sedan i tölt. Jag fick ju nyligen tipset från Sylvia att rida mer lösgörande i tölten och då kändes det som att detta kunde vara ett bra upplägg. Och jag tyckte också att det successivt fungerade allt bättre när Hamingja istället för att bli spänd och försöka springa ifrån innerskänkeln började slappna av och korsa med inner bak. 

Med sluta i höger varv och öppna i vänster varv kunde vi sedan hitta lite mer bärighet i tölten när vi red längs spåret. Efter det fick Hamingja börja sträcka ut i nedvarvningstölt och då kändes det som att hon hade riktigt bra aktivet i överlinjens muskler. Som bonus fick hon dessutom bra social träning när en av träningshästarna som plötsligt blev "ensammast i hela världen" när Sylvia red iväg på hennes hagkompis, gnäggande började galoppera runt i hagen (som ligger precis vid ridbanan). Hästar som springer triggar lätt Hamingjas flyktreflexer, så det här var VÄLDIGT nyttigt!

Nu håller jag tummarna att orken snart räcker till mera ridning!!!

Inga kommentarer: