söndag 27 juni 2021

HELT MAGISKT!!!

 
Jag hittar inga andra ord för dagens ridupplevelse!!!

Visst är det härligt med sommarvärme, men som hästägare tyckte jag ändå det var skönt med lite mer ridvänliga temperaturer idag! Därför tänkte jag passa på att rida bort till Torrbergsvägen för långa galopper och töltträning som inledning på hemvägen - något som visade vara HELT rätt val!!! Under vår väg genom skogen blev det många minivolter runt träd och jag tänkte också att "idag ska jag minsann komma ihåg att stretcha högerbogen igen när vi kommer tillbaka till stallet!" Men nu kan jag konstatera att - hm - minnet kan beskrivas som "bra men kort"... Men NÄSTA gång!!! Kanske...! (En extra bonus med minivolterna är att det avslöjas EXTRA tydligt när man slarvar med ytterskänkeln!!!)

Hamingja var ju faktiskt riktigt "taggad" i galoppen redan i gårdagens värme, men idag låg "utväxlingen" på ännu en nivå! De sista två galoppsekvenserna red vi på det jag tror är skoterleden mot Ale - där underlaget verkligen är superbra! När vi vänt hemåt och det var dags för tölt nyttjade jag omväxlande högersluta och vänsteröppna för att på samling och lösgjordhet och efter övergångarna till tölt fick pekfingrarna kroka fast i halsringen för att händerna skulle vara stilla och jag vara "tvungen" att rida med skänklar och säte. 

Med den senaste tidens alla lektioner för Sylvia "i ryggen" blev känslan i tölten riktigt, riktigt trevlig och jag fick närmast tvinga mig själv att ge Hamingja skrittpauser då och då. Tack vare flera långa galopper och nu hemväg bjöd Hamingja på väldigt mycket energi och "framåttänk" vilket gav en tölt att njuta av. Men som tur var lät jag inte mig nöja med det utan till den sista töltsekvensen tänkte jag att Sylvia antagligen ändå skulle ha sagt till mig att peta till med pisken också...! 

Så när vi gjort övergång till tölt från ännu en högersluta fick pisken nudda vänster bakben - och effekten blev HELT MAGISK!!! Hamingja vinklade in bakbenen ÄNNU mer så att bogarna kom upp ÄNNU mer och det kom ÄNNU större rörelser genom en hästkropp som kändes HELT utan spänningar!!!  Och plötsligt kändes det hur lätt som helst att "sitta på rumpan" och hålla om med skänklarna med ett avslappnat säte och händerna stilla! 

"Nu när jag fått uppleva detta skulle jag kunna dö!" tänkte en helt euforisk matte!!! Och när MAGISKA hästen sedan fick börja sträcka ut på längre tyglar kom nedvarvningstölten med en aktivitet i hela överlinjen som jag aldrig heller varit med om tidigare! Efter detta fick min underbara häst skritta på långa tyglar hela vägen tillbaka genom skogen. Under långa sekvenser red vi i terrängen utanför stigen medan jag försökte hålla blicken kvar lyft och styra vägvalet bara med små viktförskjutningar och lätta tryck med någon av överskänklarna. Vilket blev lite som en nedvarvning för euforiska matte - en motsvarighet till Hamingjas nedvarvningstölt alltså!

Nu blir det två MYCKET välförtjänta vilodagar för min FANTASTISKA häst och på onsdag förhoppningsvis lektion för Sylvia igen. To be continued...!!!

Inga kommentarer: