lördag 26 juni 2021

Trevlig midsommarhelg!

En somrig favoritbild! Den är från tiden då Hamingja fortfarande var en ouppnåelig dröm för mig, eftersom Sylvia så bestämt sa att Hamingja ALDRIG skulle säljas... vilken TUR för mig att hon tillslut formulerade om sig till "Hon ska aldrig lämna gården!" För min del blev det en midsommarafton som främst tillbringades i sängen och soffan, det fina vädret till trots... men idag är jag "på benen" igen och inledde dagen med att rida på min FINA häst!!!

Och jag kom faktiskt ihåg att BÅDE skritta på minivolt runt uppsittningspallen resp några träd OCH att stretcha högerbogen efter ridpasset, så idag skulle Ingebjörn (förhoppningsvis) inte ha haft något att anmärka på! 

Sylvia har ju i samband med lektionerna för henne den senaste tiden konstaterat att Hamingja blir mycket mer avslappnad och harmonisk när jag stället väldigt tydliga krav på henne. Något även Atli konstaterat många gånger: "Din häst behöver jobba ORDENTLIGT för att må bra!" Och idag visade Hamingja än en gång att detta stämmer. När vi skrittade iväg längs den högra vägen bakom vägbommen fick hon först skritta på hellånga tyglar. Men det var sedan jag övergått till att flytta undan för skänkeln som hon började frusta belåtet!

I o m att det var så varmt hade jag sedan främst tänkt att vi skulle skritta runt i terrängen, men det fläktade ändå och den lilla uppförsbacken till vänster visade sig fortfarande ligga helt i skugga så där var det riktigt behagligt. "En galopp kan vi väl ta i alla fall?!" sa jag och Hamingja svarade tydligt "JAAAAA!!!" genom att göra en jättefin högerfattning med så´nt tryck från bakbenen att jag är ganska säker på att om man tittar nere i gräset kan man se tydliga märken från bakhovarna där hon tryckte ifrån! Och hon bibehöll dessutom både energi och bärighet hela vägen upp till vändplanen, så jag veknade och skrittade tillbaka ner för en ny galopp!

Efter två sekvenser i vardera galoppen - hela tiden med härlig energi - sadlade jag om innan vi gav oss ut i skogen runt stigen mot Torrbergsvägen för muskelbyggande terrängskritt. OCH minivolter runt några träd. Vi höll oss till största delen i områden där det främst var tallskog så vinden fläktade lite, så förutom en svärm bromsar som överlyckligt slog följe med oss, var det knappt några insekter. Vi avslutade sedan med två galoppsekvenser till i skuggiga backen innan vi skrittade hem till stallet igen. Längs skogsvägen var det ingen skugga så där var det VÄLDIGT varmt - hade det varit så i skogen hade det blivit ett BETYDLIGT kortare ridpass idag...!

Tillbaka i stallet kom jag faktiskt - tillslut - ihåg att stretcha högerbogen som Ingebjörn förra helgen instruerade mig att göra efter våra ridpass. Och när vi gjort det en gång blir det förhoppningsvis lättare att komma ihåg i fortsättningen!

Inga kommentarer: