onsdag 9 juni 2021

Hamingja 14 år idag!

 
Födelsedagsstretching!

Idag kom ett meddelande från Agria där de gratulerade Hamingja på födelsedagen! Själv hör jag egentligen till den gamla skolan, som anser att alla hästar fyller år första januari... Men varför inte fira två gånger??!! Och Hamingja tyckte det var helt OK med födelsedagsgott även idag! Och lite extra mys i stallet innan ridningen. Hon tycker det är så mysigt att stå med huvudet i min famn och det är nästan så att hon somnar! Även matte tycker att det är jättemysigt förståss!

Gårdagens ridning verkade ha varit välgörande, för idag hade hon väldigt mycket lättare att flytta undan för skänkeln! Sedan fick Hamingja fira med galopper i kyrkbacken och idag tog hon t o m halvhalterna FÖR bra - så att hon avbröt galoppen... Det hade uppenbarligen räckt med betydligt mindre signaler! Hela tiden var vi helt överens om vilken galopp vi skulle ta och med samlad skritt som förberedelse blev det fina galoppfattningar (högergaloppen från skritt och vänstergaloppen från stillastående)!

Det var VARMT även idag - och eftermiddagens regnskur hade gjort luften VÄLDIGT fuktig så det kändes lite som att rida i ett växthus...! Så vi nöjde oss med fyra galopper innan vi avrundade med lite tölt bakom vägbommen, där jag försökte följa Sylvias instruktioner att hela tiden hålla om med skänklarna. Inte lätt...!

Inga kommentarer: