lördag 2 januari 2021

SOLEN!!!

Efter vad som känns som en evighet med gråväder fick vi idag äntligen se SOLEN igen!!!

Och eftersom allt är relativt kunde man nästan damma av rubriken "KÖLDCHOCK!!!" trots att termometern bara visade -15 vilket en normal vinter skulle upplevas som en ganska beskedlig temperatur... särskilt som det var nästan helt vindstilla idag! Men det är ju inte mycket som är normalt denna vinter...inte ens vädret! 

I stallet träffade jag Elisabeth som berättade om jägare längs den vänstra skogsvägen bakom bommen. Så istället fick det bli en sväng längs bilvägen bort till "världens ände" för mig och Hamingja. Och tölt "i alla möjliga tempon" då jag verkligen försökte rida aktivt och därmed undvika det där energilösa "bekvämlighetstempot" som vi lätt fastnar i... För nu i vårt "nya liv" aktiverar vi även bakbenen ibland - hoppas jag i alla fall!!!

Numera har jag märkt att gränsen för hur mycket ridning min kropp tål går någonstans strax under 1 timme, vid längre ridpass än så får jag räkna med ett bakslag i form av betydligt mer smärtor kommande natt och dag... Och när nu kylan precis kommit också kändes det säkrast att hålla mig till ca 40 minuters ridning idag. Om det var "lagom" eller för mycket lär visa sig... Håller tummarna för att det ändå var "lagom" så att jag kan rida även i morgon - vilket är den sista dagen på mitt "jullov". Det har verkligen känts hur lyxigt som helst med så här många lediga dagar i sträck - trots att vi inte varit utomlands!

Inga kommentarer: