fredag 8 januari 2021

"Been there, done that, got the t-shirt...!!!"

 

Myyyys!!!


Vi har ju veterinärordination på att rida i snö, så att Hamingja måste lyfta lite extra på (bak-)hovarna och därmed stärka upp de muskler som ska stabilisera och avlasta hennes bakknän. Så jag skyller på veterinären när jag, efter gårdagens inlägg på temat "variera mera" idag ÄNDÅ valde att rida genom skogen till Torrbergsvägen. "Been there, done that, got the t-shirt...!!! skulle man ju kunna säga...! 

Men viss variation fick vi faktiskt "på köpet" då det nu hunnit avverkas en hel del vid den vänstra skogsvägen bakom bommen så det var faktiskt lite svårt att känna igen sig... I o m att det även var avverkat på höger sida av vägen var jag först inte säker på om det var "vår" väg in till höger jag hittat eller om det var en helt ny skapad av skogsmaskinen... (skogsarbetarbaracken var borttagen så jag kunde inte orientera mig utifrån den heller.)

Ganska snart hade i alla fall skogsmaskinen vikit av in i skogen och när spåren efter tidigare ridturer istället kunde anas under snön blev jag säker på att vi var på rätt väg! I o m det hade vi ju rätt bra koll på underlaget också - både Hamingja och jag - så vi laddade med lite djupsnögalopp (vilket verkligen måste vara megaträning för musklerna i bakdelen) innan vi var framme vid älgtornet där den långa skrittpassagen över (gamla) hygget tog vid. 

Jag valde sedan den första stigen genom skogen tillbaka till Mariebäck och även här blev det inledningsvis lite djupsnögalopp. Det är verkligen en häftig känsla när galoppsprången går så mycket uppåt istället för framåt!!! Under den resterande hemvägen skrittade vi, men tack vare att det nu fanns upptrampade spår att rida blev Hamingjas pauser för att få mjölksyran ur musklerna inte alls lika många som när vi red här senast, då i obanad terräng/snö.

Och i morgon ska vi nog (med lite god vilja) kunna säga att vi följer variera mera-temat lite bättre för då har jag kvällsfodringen och planerar att rida på ridbanan i samband med det. Och där har jag inte ridit många gånger sedan senaste Atli-kursen (i börja av november)...!

Inga kommentarer: