fredag 29 januari 2021

-22 grader...

...och då tyckte Hamingja det var en lämplig dag att börja släppa det första av vinterpälsen...!!!

Jag hade kvällsfodringen och tänkte först stå över ridningen för min kropp uppskattar inte kyla... men sedan kunde jag inte låta bli att ge mig ut i skogen en sväng med finhästen i fullmånens sken! Det blev en sväng upp till vändplanen då jag försökte tölta riktigt, riktigt långsamt. Vilket innebar "miljoner" halvhalter innan vi tillslut hittade ett läge med hyfsad längd på halsen och fortfarande tillräckligt med energi för att ge en ganska OK takt.  

När vi vände hemåt igen samlade jag henne lite mer och sedan fortsatte jag med ett riktigt långsamt tempo - och någonstans där i mörkret hittade vi ett läge där vi båda kunde slappna av och jag fick lite Atlikurs-känsla i sitsen. Jag försökte analysera hur det kändes - vilken känsla jag ska försöka hitta tillbaka till... och kom fram till att för att "sitta som folk" måste jag ändå först tänka vikten lite framåt så att jag får skänklarna på plats innan jag drar bak axlarna. När jag börjar i andra änden och först tänker att jag ska räta på mig och dra bak axlarna så åker skänklarna fram och sedan tenderar jag att fastna där... 

Sammanfattningsvis en riktigt mysig månskenstur - trots kylan! Och sedan blev det kvällshö till hästarna - så alla nöjda!!!

Inga kommentarer: