onsdag 20 januari 2021

Köldfaktorn SVINKALLT!!! :-O

Idag - när Donald Trump TILLSLUT avgår som USA:s president var det istället min väderapp som spred lögner... "9 minusgrader som med en nordöstlig vind på 4 m/s ger en köldfaktor på -16" påstod den...FEL, FEL, FEL kan jag berätta det kändes snarare som -27!!! :-O  Att då dessutom ha valt ridhandskar utifrån vad termometern visade var verkligen en GROV felsatsning...! :-O

Hamingja verkade dock upplivad av det "svala och sköna vädret" och efter flera vilodagar på raken p g a skröpplig matte var det t o m så att hon kom direkt fram till grinden när hon fick syn på mig utanför hagen! När grimman sedan var på satte hon sedan glatt i sig tre hela nävar med "mineralgodiset" som hon annars dissat totalt den senaste tiden... det är uppenbarligen bra att behöva längta ibland - även för en häst!!!

Ridningen blev längs den högra skogsvägen bakom vägbommen som ännu inte plogats i vinter så även om det fanns ett upptrampat spår fick Hamingja lyfta ordentligt på benen. Till att börja med tyckte jag att vi skulle trava (för att matte skulle få upp värmen i de redan stelfrusna fingrarna) men underlaget gjorde att Hamingja gång på gång istället gick över i galopp så jag fick bromsa upp henne, vilket brukar resultera i något slags halvstressad tölt. Så blev det de flesta gångerna idag också - fast sedan kunde vi göra övergång direkt till trav UTAN att behöva sakta av till skritt först! Och vid ett tillfälle bröt hon t o m av direkt till trav från galoppen!!! PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!!

Men sedan bestämde jag mig för att det fick bli skritt fortsättningsvis -  för mina fingrar hade börjat tina upp så smått och Hamingja fick ju ändå REJÄL styrketräning tack vare den djupa snön! I o m att det var mörkt ute red jag med pannlampa och då är man ju VÄLDIGT glad åt snön som gör att man ser så bra! 

Inga kommentarer: