fredag 15 januari 2021

Nya skor på dressyrhästen!


...är ju faktiskt inte med sanningen överensstämmande, för Hamingja fick återanvända samma skor... men hovslagar-Sandra fixade "nya snygga fötter" åt henne idag i alla fall!!!

Det har varit stiltje här på bloggen denna vecka, när vädret verkligen "åkt berg- och dalbana" där det började med snöstorm, övergick -30 grader (den första riktiga kylan denna vinter) för att idag återgå till beskedliga -7 grader... Väderomslag som min kropp INTE tyckt om så jag har varit risig och inte sovit så mycket... Men när Hamingja nu fått många vilodagar på rad var det ju bra att jag orkade rida hela FEM  gånger förra veckan!

Idag blev det i alla fall en kort sväng längs den högra skogsvägen bakom vägbommen, där Hamingja fick "rasa av sig" lite med djupsnögalopp medan matte bara behövde åka med. Vi var dock inte alltid riktigt överens om VILKEN galopp det skulle vara... Efter vi inledningsvis enats om en vänstergalopp tyckte sig Hamingja uppenbarligen klar med den och ville sedan köra "den högra". Sedan plockade hon fram oanade dressyrhästtalanger när hon tre gånger tog vänster galopp först men redan efter 3-4 galoppsprång gjorde ett diskret galoppombyte...! Och inte för att jag vill förringa vare sig Totilas eller Valegro - men har ni någonsin sett någon av dem göra galoppombyten i djupsnö??!! Nej, jag tänkte väl det!!!

Inga kommentarer: