tisdag 14 januari 2020

Ridning - var god dröj...!


Någon enstaka plusgrad, regn och blåsigt är inte väder som får min kropp att jubla direkt... så dagens planerade ridning blev inställd - eller ska vi kanske säga framflyttad till en annan dag?! Och så länge Hamingja får gå ute i sin flock och slipper stå i stallet är hon ju nöjd - oavsett väder!

Min kropp mår ju allra bäst av värme - och därför brukar vi alltid åka utomlands ett par veckor under vintern. Men lite "stök" var det även när vi var i Sydafrika... Periodvis har jag problem med att kroppen sväller upp utan att man kunnat hitta någon anledning till det... Och sista veckan i Sydafrika var plötsligt mina underben jämntjocka från knäna ner till fötterna - man såg vare sig fotleder eller fotknölar...
Åkte jag möjligen på en släng av flodhästsjuka??!
(Bild från vår safari i Mabula, Sydafrika!)

Även fötterna blev rejält svullna, så pass att jag knappt fick på mig vinterskorna när vi kommit hem. Och när jag kom till stallet för att rida kunde jag bara nätt och jämnt pressa in händerna i ridhandskarna, men då satt de så trångt så att fingrarna inte gick att böja. Som tur var hade jag mina Back on Track-ridhandskar, som jag i vanliga fall inte brukar rida i för de har varit för stora och därmed känts så klumpiga - men nu passade de perfekt!

Inte har vi sett särskilt mycket av "vanligt vinterväder" ännu denna vinter... Men än behöver det inte vara för sent. Ofta har Johan och jag åkt utomlands lite senare, i månadsskiftet januari/februari och många gånger har det varit någon vecka eller två med 30 minusgrader vid den tiden. Och när jag vid denna tid för ett år sedan sa till en av mina kunder som jobbar med snöröjning att "det blir visst inte så mycket snö i vinter..." påminde han mig om att det ytterligare ett år tidigare varit lika lite vid samma tid. Men att det sedan ändå hann bli snörekord innan det blev vår! Och samma sak hände ju faktiskt även för ett år sedan, så än kan det komma mycket av både snö och kyla..!

Inga kommentarer: