onsdag 15 januari 2020

"Det är väl inte svårt att vara modig...

 ...för den som inte är rädd?!" som Lille Skutt i Bamse sa!

Och idag har Hamingja verkligen varit JÄTTEMODIG! För tänk dig själv att vara LIVRÄDD för älgar och så inser du plötsligt att det är ett gäng älgar som trampar runt inne i skogen alldeles nära där du befinner dig...!!! :-O Många skulle tvärvända och springa hem så fort som det bara gick - och det var nog Hamingjas första tanke också... Men hon kunde ändå övertalas att stå kvar där vi befann oss, strax innan vändplanen på den vänstra vägen bakom vägbommen. Och när hon tillslut även vågade slappna av tillräckligt för att i alla fall börja sänka huvudet lite, kunde vi vända under kontrollerade former och skritta tillbaka hemåt. 

På vägen till vändplanen hade vi värmt upp med trav i friskt tempo. Och min plan hade varit att använde vägen hemåt till att testa vänstergaloppen för en ny chans att bedöma om hon fortfarande verkar ha några besvär. Men det var ju verkligen inte läge att trigga hennes flyktreflexer i det här läget...! Istället blev det alltså skritt hela vägen tillbaka och sedan red jag in längs den högra skogsvägen där vi fortsatte uppvärmningen i tölt. Trots att hon fortfarande hade spänningar kvar efter nära älg-upplevelsen tyckte jag faktiskt takten till största delen kändes OK! 

Vi testade två vänstergalopper uppför den lilla backen och i båda fallen kändes det bra! Detta "firade" vi med att samla lite mer i tölten under hemvägen. Hamingja var rejält "på" så jag hörde för mitt inre öra hur Atli ropade: "Saktarr! Saktarr! Inte fortarr!!!" så jag fick främst fokusera på att vi skulle enas om ett lugnare tempo. Med bara 4 minusgrader var vi rejält svettiga båda två när vi kom tillbaka till stallet. Hamingja fick stå en stund med Back on Track i stallet men det var alldeles uppenbart att hon INTE var nöjd med det... och när hon TILLSLUT skulle få gå ut sprang hon nästan till hagen. Jag har sett det förr - när livet är spännande finns det INGET som går upp emot tryggheten i flocken! (Ja, det skulle väl möjligen vara Sylvia=tryggheten själv då...!)

Inga kommentarer: