tisdag 28 januari 2020

Ljuset i slutet av tunneln...


...kan vara plogbilen! :-O

Med en dm nysnö på vägen var det ju risk att vi skulle behöva möta plogbilen under vårt ridpass idag... men det snöade fortfarande för fullt när jag red iväg och jag hoppades att det gjorde att de väntade lite med plogningen. P g a detta valde jag att följa bilvägen mot Alviksträsk istället för mot Avan trots att det innebar att jag skulle få rida i motvind hem, för vägen mot Alviksträsk har längre raksträckor så vi skulle förhoppningsvis hinna se en ev plogbil i god tid och kanske t o m hinna hitta något ställe där vi kunde ta oss av vägen.

Vi inledde med trav och tack vare ca 1 dm nysnö blev det extra mycket "uppåt känsla" - jag tänker mig att det borde motsvara trav över cavaletti! Efter ca 1 km av detta behövde Hamingjas matte hämta andan ett tag...! Sedan övergick vi till tempoväxlingar i tölt medan vi höll oss i ett av de hjulspår som någon bil kört upp - och jag var riktigt nöjd både med hur vi kunde gasa på riktigt bra i ökningarna samtidigt som jag i princip bara behövde "sitta bakåt" för att hon skulle ta ner tempot igen utan att jag fick minsta lilla i handen. I början var hon lite spänd i ökningarna - men successivt kändes hon allt mer lösgjord även där. 

Efter lite voltarbete i "världens ände-korsningen" vände vi hemåt och jag red vänsteröppna till dess hon kändes mellan hand och skänkel - då gick vi över i tölt med lååååång hals. Det kändes som att vi hittade en väldigt trevlig tölt där hon arbetade med en mycket aktiv överlinje även om graden av samling inte var så hög. Då och då fick jag lägga in några steg vänsteröppna för att återställa bärigheten medan vi fortsatte på detta sätt nästan hela vägen tillbaka. 

När vi skrittade sista biten hem kunde jag konstatera att vi inte behövt träffa plogbilen heller - så detta ridpass var ju lyckat på alla sätt! Efter stretchingen fick Hamingja sedan stå med ryggvärmaren från Back on Track och äta sitt luzern med vitaminer och mineraler medan matte tog igen sig. Dock utan te... vattenkokaren jag hade i stallet tidigare ramlde t i golvet och sprack tidigare och idag hade jag missat att få med mig termosen... Är det av sådana tuffa prövningar som man blir stark?!

Inga kommentarer: