måndag 22 april 2019

Världen är så stor så stor...

....Hami, Hami liten...!

Tittar man noga på bilden ser man lite av vitögat... och då var detta ändå efter en hel timme i ridhuset, så nog var det nyttigt att åka till Harrbäckens Ridcenter! Och tryggt att ha moraliskt stöd av trygge Démantur! 

Detta var vad som mötte oss när vi kom fram - kanske inte så konstigt att Hamingja kände sig liten?!  På en ridbana brukar hästarna alltid vilja dra sig ut mot staketet och det brukar vara en riktigt nyttig utmaning att försöka rida strax innanför spåret. Men här var det istället som första gångerna i Bodens ridklubbs ridhus förra vintern: att Hamingja INTE ville gå nära väggen... Det märktes alldeles extra tydligt när vi skulle galoppera och hon både "drog åt handbromsen" och drogs in mot mitten av ridhuset... 

REJÄLT svettigt var det också, med värmen (och då var det ändå svalare i ridhuset än ute) och det tunga underlaget... Och mindre svettigt lär det ju inte bli i Umeå nästa helg...! Där kommer det bara att finnas en möjlighet att visa hästen ridhuset innan det är "skarpt läge" och det är kl 20-21 på fredag kväll. Då ska alltså 52 ekipage samsas om ridhuset... Jag har inte räknat med att kunna rida alls då, utan bara låta henne gå runt för att se sig omkring och "ta in atmosfären". Men lärdomen från idag är att jag då bör låta henne gå nära ridhusväggen när så är möjligt!

I morgon får Hamingja en vilodag - det kan hon verkligen behöva efter dagens svettiga upplevelser! Men jag tänker ändå åka till stallet, ska försöka skruva ur broddarna ur hennes skor för nu är det bara porös is kvar i hagen. Håll tummarna att jag får loss alla!!! På onsdag planerar jag sedan för att åka till Bodentravet och rida på ovalen - bl a för att träna mer på galoppen! Det vore ju ändå roligt om vi kunde ta oss runt i Umeå utan att hoppa in i mitten (och därmed bli diskade) och ännu roligare om vi dessutom lyckas visa upp alla fyra gångarterna...! 

Inga kommentarer: