söndag 28 april 2019

Umeå Icelandic horse-meeting, söndag

Hamingja blev verkligen ÖVERLYCKLIG när hon på söndag kväll klev ur transporten och insåg att hon var HEMMA i Mariebäck igen!!! Hon sprang runt i hagen av glädje - och Litlamin hakade förstås på!

Tävlingarna drog igång redan kl 07.30 denna finaldag, men efter en natt med sömn som inte varit som jag hoppats gav jag mig själv lite sovmorgon. Det möjliggjordes av att arrangörerna så generöst erbjöd hjälp med både kvälls- och morgonfodring av hästarna för den som ville! Ännu ett väldigt uppskattat inslag under denna oerhört välarrangerade helg!!! När jag sedan var på plats på Hippologum började jag med att promenera med "Hamingja-stå på box är trååååååkigt!!!" runt på området en god stund innan jag tog plats på läktaren för att se finaler.

Jag hade särskilt sett fram emot att få se T3-finalen och det blev också en kavalkad av fina visningar från de högklassiga ekipagen! Och ÄNNU bättre blev det ju när Sylvia och (Hamingjas bror) Hector stod som seniorsegrare!!! Deras visning hade verkligen gett mig gåshud - och uppenbarligen höll domarna med mig!!! Innan tävlingsdagen var slut hade Sylvia och Hector även vunnit seniorernas Fyrgångsfinal - verkligen en prestation i detta ovanligt tuffa motstånd!

Under dagen hölls också två clinics, först en av Gummi Einarsson på temat träning av passhästen. Så häftigt att ha möjlighet att se och höra en sådan "nestor" inom islandshästridning berätta om sin syn på träning! Och sedan följde en mycket intressant clinic med två lärare från Wångens islandshästutbildningar, där man dels behandlade betydelsen av liksidighet hos ryttaren och lite om hur man kan träna upp detta. Samt också en presentation av den nya tävlingsgrenen Gaedinga-fimi, vilken definitivt gav mersmak!

Som inledning på tävlingarna hade vi också fått ta del av en paneldebatt på temat träning för hållbar häst, där en veterinär, en avelsdomare samt Gummi delade med sig av erfarenhet och kunskaper! Arrangörerna hade verkligen lyckats sätta ihop ett väldigt intressant program för helgen - oavsett om man tävlade själv eller "bara" var publik! (Ska även försöka sätta ihop ett blogginlägg med mina lärdomar från ovan nämnda clinics - håll utkik här i bloggen!

Inga kommentarer: