tisdag 29 maj 2018

Skrittpaus

"En solig vårdag!" säger väderappen idag - men med 27 grader i skuggan skulle jag nog snarare kalla det sommar...!!!

Eftersom det är en sådan tisdag då jag börjar jobba först efter lunch åkte jag till stallet på morgonen för kvalitetstid med min fina häst! Efter helgens kurs och i väntan på att få Thomas att undersöka Hamingja vill jag dock inte anstränga henne så mycket utan har bestämt mig för att vi håller oss till skritt t v. Vi tar en skrittpaus, skulle man ju kunna säga!

Hulda från Mariebäck

Nästan alla hästarna låg och vilade i solskenet och jag hade hoppats få en bild på en vilande Hamingja - det ser ju så mysigt ut! Men lilla fröken är lite för ambitiös så hon studsade upp så snart jag kom in i hagen. Hulda låg däremot kvar så jag kunde fota henne i alla fall!

Hamingja och jag red upp bakom vägbommen och följde den vänstra skogsvägen bort till vändplanen och tillbaka. Det är ingen lång sträcka men eftersom vi höll oss till skritt blev det ändå en ridtur på 35 minuter. Under vägen bort från stallet kunde lilla fröken "radarvarning" faktiskt skritta helt avslappnat med hellånga tyglar och nosen mot backen. På hemvägen fick hon både mer bråttom och började leta spöken så då fick jag rida med mer tygelkontakt. 

Det blåser upp mot 10 m/s idag - vilket både håller insekterna borta och gör det svalare i värmen. Ändå var Hamingja lite fuktig under sadeln efter vår "skrittpaus"! När jag skriver detta har jag faktiskt satt mig i skuggan - helt frivilligt! Och när soldyrkaren Anna väljer skuggan då vet man att det är riktigt varmt!!!

Inga kommentarer: