fredag 18 maj 2018

Fredagsmys!

Vackrare häst har ju aldrig skådats - eller hur??!!!

Idag blev det ett träningspass längs skogsbilvägarna bakom vägbommen. Började med den vänstra, där Sylvia såg en huggorm här om dagen, och någon orm syntes inte till idag. Däremot konstaterade jag att det var EXTREMT mycket älgskit längs vägen - och med tanke på Hamingjas paniska skräck för älgar var det nog TUR att hon inte förstod vad det var...!

Vi hade "tjuvstartat" med lite voltarbete i skritt utanför stallet, så när vi ridit upp bakom bommen övergick jag genast till tölt och hon jobbade på riktigt fint i uppvärmningstölten med låååång överlinje! Efter en stund testade jag travknappen - som fungerade mycket bra även idag - och fortsatte i trav fram till vändplanen. Där blev det mer voltarbete, först i skritt (då jag också kom ihåg Atlis tips om att ställa om utåt helt kort i vänstervarvet för att hon inte ska "fastna" i högertygeln.) Passade även på att tölta på volt och flytta ut bakdelen så att hon fick korsa över bak i båda varven. 

Större delen av sträckan tillbaka till vägbommen red vi tölt, då jag precis som igår fick jobba en hel del med att hålla högerbogen på plats. Efter en skrittpaus red vi sedan även in längs den högra skogsvägen där vi fortsatte att jobba med tölten. När vi närmade oss den vändplanen blev det VÄLDIGT spännande för lilla fröken, för Sylvia och Olivia red runt där på två hästar. Jag hade tänkt låta Hamingja galoppera längs vägen upp till vänster men fick verkligen jobba innan jag lyckades återfå  hennes uppmärksamhet tillräckligt för att kunna göra en galoppfattning. 

Vi gymnastiserade lite mer genom att rida "terrängtrav" längs första delen av den stig som fortsätter in i skogen där den lilla vägen slutar, innan vi skrittade tillbaka hemåt. När vi kom till vändplanen hade Sylvia och Olivia hunnit rida hem, så jag hade betydligt mer av Hamingjas fokus när vi ägnade oss åt lite mer voltarbete i tölt. Jag ökade graden av samling i tölten och när hon åter kändes lösgjord fick hon tölta på längs vägen hemåt medan jag försökte bibehålla lösgjordheten UTAN att samtidigt bromsa upp tempot. SVÅRT! 

Avslutningsvis fick hon sträcka ut halsen med nästan hellånga tyglar för att varva ner i tölt och då frustade hon så belåtet! Även jag var nöjd när jag sedan satt av och gick sista biten tillbaka till stallet. 

Tillbaka i hagen igen blev det fredagsmys för hela slanten!!!

Inga kommentarer: