lördag 26 maj 2018

Atlikurs!

Atli och Hamingja - från ett tidigare träningstillfälle.

Helgens Atlikurs är av det lite ovanligare slaget, p g a att Atli skulle vara med på en tävling på Island. Så istället för att komma torsdag kväll eller fredag f m så kunde han inte landa i Luleå förrän sent lördag eftermiddag. Vi rider alltså bara två dagar denna gång istället för fre-sö som vi brukar. Och idag lördag kom vi dessutom igång så sent att det sista ridpasset skulle börja först 22.30! I o m att vi har ljust dygnet runt så här års går det ju bra att rida även sent och när det dessutom var riktig högsommarvärme under dagen var det ju perfekt att inte rida förrän det börjat bli svalare på kvällen.

När man tränar för Atli kan man välja mellan att rida ett ridpass/dag då man rider ensam eller också två pass där man är två ekipage som rider samtidigt. Jag har varit så väldigt trött den senaste tiden så jag bestämde mig för att ett ridpass fick räcka på lördag - trots att det skulle innebära att jag bara red tre pass på hela kursen.

Som vanligt innebar första ridpasset främst en avstämning - var står vi just nu? Då märktes det bl a tydligt att vi tränat så mycket på travövergångar den senaste månaden - för dessa var verkligen klockrena! Däremot var Hamingja inte riktigt ren i tölten utan kortade steget ganska mycket med ena bakbenet... I traven syntes ingen orenhet och den minskade i tölten i takt med att hon började bli varm, men något är inte helt OK... Hon skulle definitivt behöva en ny genomgång av Fysiopet Tomas - bara att hålla tummarna att det inte dröjer allt för länge innan han kommer upp till Luleå nästa gång!

Inga kommentarer: