söndag 29 april 2018

Som en galoppkurs för mig själv!

”Sommarhästen” (utan vinterpäls) närmar sig allt mer!!! 

Och jag ser verkligen fram emot ”sommarvägen” också (när grusvägen torkat upp igen) för på sina ställen är det nu så djupa hjulspår i leran att det är spännande att ta sig fram även med fyrhjulsdrift på bilen...! Behöver jag något ”svepskäl” för ytterligare ett träningspass på torra, fina ridbanan så har jag det alltså där! M a o blev det idag tredje dagen i rad som vi tränade galopp på ridbanan. Det är ju annars bara i samband med ridkurserna som jag rider där så många dagar i rad - men man skulle ju kunna säg att jag håller en liten rida galopp-kurs för mig själv just nu... och då är det ju bra att ”nöta” vidare medan man fortfarande bär med sig lite av känslan från det som gick bra dagen innan och inte behöver starta om ”från noll” igen varje gång!

Som vanligt började jag med galoppfattningarna i vänster varv och där satt själva fattningarna verkligen ”som en smäck” medan vi har mycket att jobba på när det gäller bibehållen bärighet i den efterfölja de galoppen. När vi sedan efter fyra galoppsekvenser bytte till höger varv fick vi åter lite problem med fattningarna medan den efterföljande galoppen (när det ändå blev galopp) istället blev bättre.

Jag provade även att styra in på en volt i höger varv direkt efter en galoppfattning men det var inget vinnande koncept... Det verkade däremot ett annat test vara! Istället för att göra galoppfattningen i hörnet före en långsida som jag alltid brukar gjorde jag den i nästa hörn, på väg in på kortsidan. Då höll Hamingja böjning och bärighet fint genom båda hörnpasseringarna och längs hela nästa långsida till dess jag saktade av igen!

Nästa steg i vår galoppträning blir nog att försöka oss på volter i båda varven, men då börja just på det sättet med en kortsida! Idag nöjde jag mig dock efter ytterligare ett par rena galoppfattningar med efterföljande galopp ute på spåret.

Jag erbjöd Hamingja nedvarvning i trav på volt och hon var direkt med på noterna och frustade sedan så belåtet! Inget som helst tvivel att hon förstår vad ”BRA, DUKTIG!!!” betyder! Efter en belöning i form av skrittpaus på långa tyglar testade jag samma sak i vänster varv - med lika bra resultat. Efter ännu en skrittpaus stämde jag av en gång till i vänster varv, flr att se att det inte bara varit nybörjartur men det var det inte!

Inga kommentarer: