torsdag 19 april 2018

Undrens tid är inte förbi!!!

Trots "avbroddningspärsen" igår har jag fått sova hela natten OCH kunde ta mig ur sängen i morse!!! Visserligen kunde jag inte böja fingrarna först, men Johan fixade en varm rispåse och med hjälp av den blev fingrarna successivt mer och mer böjbara igen! Ja, det var t o m så att jag efter en intensiv dag på jobbet orkade åka till stallet och rida också! Hade någon för ett år sedan sagt till mig att behandlingen på Smärtkliniken i Piteå skulle vara så här effektiv hade jag ALDRIG vågat tro det...!!!

Och under dagens träningspass på ridbanan var det också tydligt hur bra det var att tåbroddarna var borttagna. Både under kursen i helgen och när jag red ut längs vägen i tisdags så gjorde Hamingja något "konstigt" med bakbenen då och då. När det hände tolkade jag det som att hon halkade till, antingen på någon isfläck eller i leran. Men när nu tåbroddarna var borttagna hände inte detta en enda gång - så uppenbarligen var det istället så att ena bakhoven högg fast i underlaget vid dessa tillfällen... Vilken TUR att Sylvia gjorde mig uppmärksam på att jag borde ta bort dem - och att hon dessutom kunde hjälpa mig med de två sista!!!

Det soliga vädret fortsätter och de senaste dagarna har det dessutom blivit ÄNNU varmare, så Hamingja var svettig redan när jag tog in henne från hagen idag. Så både för hennes och min skull fick det bli ett lite lugnare träningspass idag. Jag följde Atlis upplägg med uppvärmning i skritt, tölt resp trav på volt men kortade ner "själva arbetet". Efter lite samlad skritt fick Hamingja först tölta på i ett lite högre tempo - då matte var brutal och SMACKADE flera gånger - men sedan red vi bara lite tempoväxlingar innan hon fick varva ner igen.  För min egen del var fokuset f f a sitsen samt att inte fastna i högerhanden.

Trots ett kort träningspass var Hamingja REJÄLT svettig och flåsig när vi var klara. Så det fick bli årets första REJÄLA avsvampning/nästan dusch innan hon fick mumsa kraftfodret. När hon sedan fick gå ut i hagen igen hade jag väntat mig att hon skulle ha väldigt bråttom att rulla sig - men istället verkade hon fullt upptagen med att "prata" med Litlamin. I morgon ska hästarna vaccineras så då blir det vilodag - men planen är att vara tillbaka i sadeln igen på lördag!

Inga kommentarer: