fredag 2 september 2016

En Atlikurs dök plötsligt upp "från ingenstans"!!!

När jag kom till Mariebäck idag efter jobbet insåg jag att det är Atlikurs igen i helgen - utan att jag haft någon aning om det...!!! :-O Jag som normalt planerar mitt liv utifrån dessa kurser... snacka om att jag hamnat helt "off"... eller helt enkelt levt i förnekelse om att det kan finnas en kurs som jag inte kan vara med på... Men med Atli på plats på ridbanan var det ju plötsligt VÄLDIGT svårt att behålla mig själv i den villfarelsen...!

Som tur var visade det sig att helgens kurs inte är helt fullbokad och när Sylvia tyckte att jag skulle kunna rida en lektion på Hamingja i morgon och en på söndag så var jag inte svårövertalad! Nu har vi ju ändå varit igång med ridningen några veckor och Atli anpassar förståss lektionen på samma sätt som i våras, så att vi undviker böjda spår och inte kräver mer än minimal samling. Det kändes det SÅ mycket bättre att det var Sylvia som kom med det här förslaget och inte jag själv - då behöver jag inte fundera på om jag har för bråttom bara för att jag själv så gärna vill rida kurs!

Men redan idag skulle ju Hamingja och jag jobba vidare med hennes rehab! För att förbereda henne på bästa sätt inför morgondagen började jag med att skritta runt i skogen "bakom" hagen där Lára och Yr gick under vintern. Ett riktigt lösgörande arbete när vi knappt ens hunnit lämna gården! Efter att ha kryssat runt där i blåblärsriset en bra stund red vi upp bakom vägbommen och valde den vänstra skogsvägen. Började med travintervaller och kunde direkt konstatera att vår terrängskritt haft önskad effekt - för hon kändes mjukare och sträckte ut överlinjen bättre än t ex igår när vi bara skrittat rakt fram innan vi började trava!

Två galoppintervaller blev det också innan vi töltade hemåt igen. Jag tycker det går bättre och bättre för mig att "tänka trav" (sitsmässigt) samtidigt som jag ber Hamingja att tänka tölt (gångartsmässigt). Men det är ju när vi "lullar på" själva och jag kan fokusera helt på detta. Blir intressant att se om jag även kan klara det i morgon när jag ska ta instruktioner från Atli..! Tillbaka i stallet fick Hamingja stå med sina BoT på rygg resp vänster has - och när det gäller den senare går det faktiskt att känna effekten tydligt: redan efter 10-15 minuter är hon varmare på den has som har BoT än på den som är utan. Blodcirkulationen har m a o ökat - precis den effekt man vill ha i detta fall!

Nu laddar jag för att få rida Atlikurs i morgon - YIHAAAA!!!

Inga kommentarer: