fredag 4 mars 2016

Isländsk myrslok i Mariebäck!

Vad tror ni "myrslok" heter på isländska? Jag gissar på Hamingja!!!

Eftersom gårdagens ridning var så odramatiskt vågade jag mig idag utanför inhägnat område och red längs bilvägen bort mot Alviksträsk. Hamingja fick verkligen frossa i favoriten "myrslokstölt" (när jag ger henne hellånga tyglar och hon töltar med nosen i backen) och det frustades VÄLDIGT belåtet!!!

I tölten kan hon ha endel hyss för sig... eller "tics" som Reynir kallade det när jag red för honom förra sommaren... F f a kan hon ibland plötsligt rusa iväg ett par steg innan hon återgår till det tempo jag hade valt åt oss - detta helt utan förvarning och utan att jag har kunnat härleda anledningen. Idag kom det ett par sådana "ryck" också - men som tur var verkade detta inte orsaka henne något obehag i bakdelen. Skönt, för det hade inte varit så trevligt att helt tappa kontrollen, som i lördags, när vi var ute på bilvägen...! Dessutom var det förhoppningsvis också ett tecken på att hon redan är lite bättre efter behandlingen i måndags!

Vi travade lite också - men då behövde jag förstås rida henne i lite högre form än i tölten, alltså inte någon nos ända nere vid marken... Hamingja är inte riktigt som andra hästar!!! Men hon fortsatte frusta belåtet och verkade inte heller här få några besvär från bakdelen så länge vi travade på rakt fram och höll oss till en låg grad av samling, allt för att undvika att belasta hennes bakdel.

Efter ridningen åkte linimentet fram igen för att behandla "gallan" på vänster has, vilken tyvärr inte verkar ha minskat något ännu... Jag har haft turen att inte behövt skaffa mig någon erfarenhet av gallor tidigare - men när jag frågade Sylvia fick jag höra att man får räkna med att de tar ganska lång tid att bli av med... 

Men själva orsaken till gallan - problemen Hamingja haft i SI-lederna och runt dem verkar ju definitivt ha lindrats, så det går ju ändå åt rätt håll! Nu gäller det bara att lyda massörens råd att ge henne gott om tid att stabiliseras i bakdelen genom att vara sparsam med att rida på böjda spår eller annat som ger stor belastning på hennes bakdel. 

Nu närmast blir det i alla fall två vilodagar - för Johan och jag ska åka till Umeå för att träffa släktens nyaste medlem: den kattunge som sedan några veckor är den som bestämmer hemma hos min syster med sambo! Det är en sibirisk katt, vilka brukar "allergivänliga" så det blir mycket spännande att se om/hur Johans allergi reagerar på lilla Ingvild... håll tummarna!!!

För Láras del kan det däremot ev bli ridning i helgen. Josefin har lovat kvällsfodra åt mig lördag kväll och då kanske hon även rider i samband med det. Annars har Lára i alla fall ridits tre dagar denna vecka - fast frågar man henne är det förstås MINST fyra dagar för lite...!

Inga kommentarer: