måndag 22 februari 2016

Inte alls som jag tänkt mig - utan i princip tvärt om...!

Trippel i vackra damer: Hamingja och "lill-Lára" (Litlamin) närmast kameran och Hamingjas storasyster Hremsa i bakgrunden!

Idag var det inte mycket som blev som jag planerat... Massören Tomas skulle ju ha kommit till Mariebäck för att behandla ett antal hästar, vilket inte kunde kommit mer lämpligt för Hamingja som i slutet av förra veckan så tydligt signalerade att något inte är helt som det ska med hennes högra bakben. Att jag därmed skulle behöva avboka min tid hos frissan i eftermiddag och sedan inte skulle kunna få en ny förrän 17 mars kunde ju inte hjälpas... självklart går ju hästen först!!!

Men igår visade det sig att massören blandat ihop datum, det är först måndag nästa vecka han kan komma till Mariebäck... Typiskt, jag som vill veta NU vad som fattas min fina häst - och att hon ska få behandling för det NU...!!! (Gode Gud, ge mig bättre tålamod... men gör det fort!!!) Som tur var hade jag i alla fall inte hunnit avboka mitt besök hos frissan när jag fick detta besked! Men jag hade SÅ gärna velat att det varit tvärt om...!!!

Jag hade varit inställd på att tillbringa hela eftermiddagen och kvällen i stallet, eftersom även hovslagaren skulle dyka upp i kväll för att sko mina två fröknar. Men precis när jag satt mig i stolen hos frissan ringde mobilen - det var hovslagaren som måste lämna återbud p g a skadad arm... Visst hade jag gärna haft hästarna skodda, särskilt Lára som tappat en framsko i hagen. Men förutom att hon blir tvingad att ha vilodagar så går det ju ingen nöd på henne för detta - hon har hovar i superkvalitet som tur är så det är ingen fara att hon går barfota i snön några dagar.

För Hamingja var det ingen jättepanik med skoningen - och dessutom vill jag ju ändå inte rida nu då hon inte verkar helt OK. Sylvia föreslog att jag ska se hur det funkar att markarbeta henne och det kan jag ju göra ändå för hon har ju fyra "fullt fungerande" skor med broddar. Men idag blev det inget stall för mig alls - alltså en rejäl kontrast mot minst 5 timmar i stallet som jag trodde så sent som igår eftermiddag... Men imorgon - då blir det en ny "hästdos" - så jag får se hur Hamingja rör sig vid markarbete.

Inga kommentarer: