onsdag 24 februari 2016

Hamingja lämnar lugnande besked!

Hamingja undrar om matte kanske har karameller...?! Och linslusen Litlamin missar aldrig en chans att vara med på bild! 

Det var med viss oro jag gjorde iordning Hamingja för ridning idag - hur skulle hon kännas/reagera när jag böjde henne i vänstersidan - med samma tydliga ilska som i fredags...? Men det skulle visa sig att matte kunde andas ut - Hamingja lämnade ett mycket positivt besked!!!

Red henne på banan och började på samma sätt som när vi red lektion för Sylvia förra veckan: med skritt på volt där jag m h a ett lätt viktförskjutning flyttade ut ett par steg så att hon korsade sina bakben. I högervarvet började hon genast länga sig och frusta - i vänstervarvet krävdes lite mer, men sedan kom den önskvärda reaktionen även där.

Övergick till riktigt långsam tölt på riktigt liten volt - först i höger varv. Även här var hon riktigt avslappnad och jag kunde snabbt börja ge henne längre tyglar utan att hon fick bråttom. När vi bytte till vänster varv såg jag till att rida ganska länge på den lilla volten - och riktigt långsamt - men fast detta innebar att hon behövde sträcka ut ordentligt på sitt högra bakben verkade det inte vara något som störde henne. 

Vi hade ett lite ovanligt "sällskap" på ridbanan idag - en traktor med "soppatorsk" som stod längs ena långsidan... Så jag valde den andra långsidan när vi red tölt längs spåret, gjorde en volt tillbaka m h a ytterhjälperna när vi kom till hörnet och töltade tillbaka längs spåret för ny volt tillbaka i det andra hörnet. Successivt vände jag in henne mer och mer snävt  - men till min glädje kom det inte minsta protest från lilla fröken här heller!

Efter att dessutom ha ridit massor av böjda spår i tölt, "kors och tvärs" med mycket böjning i sidan - utan några som helst protester eller reaktioner som indikerade att Hamingja tyckte att något var obehagligt - avslutade vi med trav på volt. Och till skillnad från i fredags kändes hon helt jämt och fin även i vänstervarvet! Helt enkelt inte minsta indikation på att hon skulle ha ont någonstans - så skönt!!! Nu laddar vi för träningar för Sylvia både lördag och söndag!

Inga kommentarer: