onsdag 23 april 2014

Ovalbaneträning - igen!

Efter kvällens aktiviteter insåg Lára att hon var besvärande ren... men som tur var gick det att åtgärda!


I kväll åkte Sylvia, Elisabeth och jag ännu en gång till ovalen för att träna. Visst ser ni också alla likheter med de seriöst satsande ryttarna i SVT:s Ryttareliten?!!! De har bara liiite större hästar - och liiite större hästtransporter (=bussar)!!! Men vi kompenserar med att våra hästar töltar oerhört mycket bättre!!! ;-)

Idag ägnade jag mer tid än senast åt att lösgöra Lára i arbetstempot innan jag red in på ovalen. Men förra gången hade vi ridit lektion för Sylvia dagen innan - då jag dessutom lyckats aktivera hennes bakdel på ett sätt jag aldrig lyckats med tidigare. Och den här gången hade hon istället haft ledigt från mig i fyra dagar (men i alla fall fått en härlig konditionstur med Eva en av dagarna). Och denna skillnad i förberedelse märktes gav förståss viss skillnad. F f a i att det ökade tempot blev mer ojämnt.

Men f f a kan jag konstatera att det är onödigt låååååååååååååååånga långsidor på en ovalbana...!!! Och även om Lára den sista tiden börjat ha tillräckligt med muskler för att bära sig bättre i tölten så orkar hon ännu inte hur långa sträckor som helst. Och när hon börjar bli trött i musklerna vill hon korta upp sig och bli mer spänd...

Inför tävlingen gäller det alltså att å ena sidan lyckas aktivera hennes bakdel så mycket som möjligt - men samtidigt spara så mycket krafter som möjligt till ovalbanan där hon verkligen kommer att behöva dem... Verkligen ingen lätt kombination...


Efter träningen fick våra genomsvettiga hästar en välförtjänt SPA-behandling! Elisabeth hade med ett superlyxschampo som ska ge afgahnhundar extra vackert "fall" och glans i pälsen - bara det bästa är gott nog!!! Och t o m Lára stod faktiskt blick stilla och bara njöt av schamponeringen!


Supergroomen Ronny har föresten stigit snabbt i graderna den senaste tiden! De senaste gångerna vi varit till ovalen har han - förutom att hjälpa Elisabeth och mig med att bära utrustning m m - fått assistera Sylvia med att hålla den häst hon för tillfället inte red på banan - så att hon inte behövt bege sig ända bort till gäststallarna för att byta häst. Inkl att hålla hingsten Maur alltså! Och idag fick han DESSUTOM förtroendet att tvätta Hremsa! Snacka om att gå från klarhet till klarhet!!! 

Inga kommentarer: