fredag 25 maj 2012

Premiär för ökad tölt på ovalbana!



Lára snart redo att rida sitt livs första T3- resp V2-program. Och dagen till ära har hon förståss sin Nya Zeeland-grimma!


Lára, Funi, Kristin och jag anlände till Ragvaldsträsk vid 18-tiden och när vi var incheckade och hästarna fått vila en stund i hagen var det dags att rida lite på tävlingsbanan. För mig och Lára var detta första gången vi skulle testa att rida ökad tölt - spännande! Började med att skritta några varv och sedan testade jag att rida ett T3 program (arbetstempo, tempoväxlingar samt ökad tölt). Fast lät det första halva varvet i arbetstempo snarare bli i ett "uppvärmnings-joggingtempo". När vi kom till den ökade tölten kunde jag - precis som jag anat - konstatera att långsidorna verkligen är lååååååååååååååånga! Verkligen INTE lätt att fixa ökat tempo så länge.... och när det kom till kurvorna "sket det sig" riktigt ordentligt... Nåja, alla är vi barn i början!

Efter en välförtjänt skrittpaus gav vi oss på V2-programmet. (Arbetstempo tölt, trav, skritt, galopp och ökad tölt.) Och även här hade vi förståss en hel del problem med ökade tölten - f f a i kurvorna. (Senare, i hotell Aurums underbara ångbastu skulle jag få tipset av Sylvia att ställa utåt i kurvorna för att undvika rollningar.) Övriga gångarter kändes dock bra och av en kunnig medtävlare fick jag till min glädje höra att Lára såg fin ut!

Har ju ridit med hackamore sista tiden, för att vara förberedd med ett ridbart ifall hon skulle bita sig i munnen i helgen. Gjorde så även i kväll för att inte riskera att något skulle hända så här i sista minuten. Men i morgon blir det åter vanligt bett, så får vi hoppas att det går bra! (Kan ju inte påstå att vi är väl förberedda till denna tävling, då jag bestämde mig för att byta till öppen klass för mindre än en vecka sedan... men någon gång ska vi ju börja!) 

Inga kommentarer: