söndag 13 maj 2012

Morgonfodring och massage



Än en gång hade Lára "dragit vinstlotten": matte morgonfodrade så hon fick äta frukost lääänge, direkt från höbalen!

Men fortsättningen var desto mer tveksam... av någon outgrundlig anledning fick matte för sig att slösa bort en hel ridtur, genom att bara ägna sig åt en massa övningar i skritt på ridbanan! Det skulle böjas än hit, än dit... korsas både här och där... Tillslut, när Lára gett upp hoppet om bättring, blev det lite skrölt på små volter och åttor... verkligen inte mycket att "hänga i julgranen" det heller... Lára tyckte definitivt att matte får skärpa till sig till nästa gång!!! Som tur var kommer Eva och rider i morgon - så då kan man räkna med en riktig ridtur i alla fall!

Kl 11 var det sedan dags för Lára att träffa en massör för första gången i sitt liv. När jag hörde att Sylvia skulle ta ut honom till några andra hästar tyckte jag det var ett bra tillfälle att kolla upp att damen är OK, nu när hon ridits ganska intensivt i 8 månader efter sin långa "mammaledighet". Lite spännande var det dock att se vad kittliga fröken skulle tycka om saken... jag höll verkligen tummarna stenhårt för att hon inte skulle skämma ut sig genom att bitas!

När jag varnat massören för hennes...hm... "väna sätt" började han med att ge henne en kraftfull massage vid nacken på höger sida. "Det här brukar de tycka om!" sa han. Och det gjorde hon verkligen! Först stod hon och tuggade och tuggade och tillslut kom tungan ut också! Och hon skulle komma att njuta ordentligt fler gånger under behandlingen, även om hon förståss protesterade endel också. Men hon lyckades bara bita massören en gång - och det var jag ju glad för!

Ännu gladare var jag förståss för att han inte hittade några större problem hos henne! Han höll med om Sylvias beskrivning att hon snarast är överrörlig. Hon var dock lite "tom" i ett litet område uppe vid manken på vänster sida - och han sa att det var viktigt att följa upp att hon musklar på sig bättre där, kolla att inte sadeln klämmer där o s v. Samt gärna massera henne på detta område och ner längs skulderbladskanten. Denna ojämnhet bedömde han även som orsaken till att hon kändes lite stum i kotleden på höger fram, samt att hon hade en liten upphakning i SI-leden på vänster sida. Upphakningen fixade han till och sedan visade han mig hur jag ska smörja liniment på höger fram (kotan, skenbenet och knät) 1-2 gånger per dag i två veckor. Ifall det görs i samband med ridtur ska det göras INNAN jag rider. Efter ridpasset ska jag istället smörja kylande Blue Lotion.







Inga kommentarer: