lördag 19 maj 2012

Hussedag!



Johan skymtar - i Norra hamn.

Idag har Lára haft vilodag (skulle inte vara förvånad om hon har endel träningsvärk efter gårdagens häftiga tölt.) Själv har jag haft "hussedag" - d v s ägnat mig åt Johan istället! Faktiskt tjuvstartade vi redan i går kväll med en fantastiskt god middag på Cook`s krog här i Luleå. Det var faktiskt Eva som bjöd - utan att vara med. Jag fick nämligen ett presentkort av henne i julklapp! Och maten gick verkligen inte av för hackor... Förrätten var kantarell- och murkelsoppa med gravat älgkött och lingonfärskostfyllda snittar. Huvudrätten ryggbiff med kappa, hemlagad bea, madeirasås och sallad. Efterrätt creme brylé´med svartvinbärssorbet, blåbär och jordgubbar. (Jo, en och annan kolhydrat slank ju ner...) Så om ni tycker att Johan ser mätt ut på bilden ovan har ni alltså förklaringen!

Hussedagen började sedan med besök på möbelaffär, provning av glasögonbågar m m innan vi åkte hem och avnjöt lunchen i orangeriet. Det var så varmt där att vi fick ha dörren öppen! Sedan pysslade vi i trädgården fram till middagsdags. Jag kunde bl a konstatera att det redan är sparrisknoppar på gång!!! 

Efter middagen chockade jag mig själv (och maken) genom att baka! Och det var inte ens något LCHF-aktigt! Jag har nämligen lovat att baka till fiket på Midurtävlingen om två veckor och är i Skellefteå och tävlar nästa helg, så jag passade på att baka nu. Det blev en långpanna havrerutor med nougat och en långpanna med vinbärskaka. Johan fick den tuffa uppgiften att kontrollera att båda sorterna är ätbara - eftersom han både äter spannmål och socker. Som tur var gav han tummen upp - så nu ska jag sluta skriva här och se till att kakorna hamnar i frysen.

(I morgon blir det lite hussedag också - Johan ska följa med till stallet och byta till sommardäck på transporten.)

Edit: För er som ska tävla i Ragvaldsträsk (Vindur) till helgen och bo på Hotell Aurum kan jag tipsa om att om man har Coop-kort så bor man billigare ifall man bokar via en speciell sida som Coop har! Weekendpaketet kostar ju 1190/person inkl två buffémiddagar. Om man bokar via Coop betalar man 750 kr/per person för två nätter. MEN då ingår ingen middagsbuffé - den får man i så fall betala 250 kr/ person och dag. Att köpa buffé båda dagarna blir dyrare än Weekendpaketet, men Kristin och jag bestämde att vi nöjer oss med lördagen (då det är ryttarmiddag på Aurum). På fredagen brukar det ändå vara stressigt att hinna till hotellet och äta innan restaurangen stänger kl 20. Vi kan lika gärna äta på Max t ex - och ändå ha pengar över av de 200 kr/pers som vi sparar tack vare mitt Coop-kort.

Over and out! 


Inga kommentarer: