torsdag 31 maj 2012

"Jättefin mun!"

När hönsen var ompysslade efter jobbet idag åkte jag till stallet för att rida Lára. Hon har ju haft tre välförtjänta vilodagar efter tävlingen och nu tänkte jag f f a rida i skogen så hon skulle få mjuka upp sina muskler inför helgens tävling.

Till min glädje dök Fia upp också, så vi kunde få sällskap ut. Jättekul! Vi red mot Avan och började med att skritta i skogen. När vi var tillbaka ute på bilvägen galopperade vi uppför första lilla backen och sedan svängde jag in höger och lät Lára fortsätta att galoppera. Hade precis tänkt "Man ska ju egentligen INTE galoppera så här när man rider en väg för första gången på våren - man har ju ingen aning om underlaget..." när det plötsligt uppenbarade sig ett djupt hål i vägen just bakom en krök... :-O Lára är ju som tur var snabb i reaktionerna, så hon hoppade över den. Och även Fia och Ljufa som kom efter oss klarade upp situationen.

Efter mer "terrängskritt" och lite tölt längs vägen där den var relativt grusfri hann vi med en galopp upp längs vår "travslinga 1" också. På hemvägen testade jag att rida snabb tölt. Jag försökte inte maxa tempot, men i alla fall rida fort - och till min glädje höll Lára takten hela sträckan! Det här kändes som en mycket bra förberedelse för helgens tävling! Och i morgon blir det provridning av banan i Boden, ytterligare ett tillfälle att träna ökad tölt!

Måste föresten berätta vad båda domarna sa som kollade oss vid utrustningskontrollen efter finalerna i Skellefteå: "Hon är jättefin i munnen!" Jag blev förståss jätteglad - jag vet ju hur lätt det är att hon biter sig i munnen när hon blir arg...

Edit: Och jag vet ju DESSUTOM hur oerhört lätt hon blir arg...!


Inga kommentarer: