torsdag 5 augusti 2010

Inte många knop...


Inte många knop har det blivit för mig idag. Men desto fler i natt, skulle man kunna säga... :-( Fick sådan våldsam värk att jag först var uppe och vandrade i flera omgångar från 02-tiden och framåt. Vid 04 började jag spola upp ett VARMT bad där jag sedan "kokade" mig till dess det snurrade i huvudet. Sedan gjorde jag alla stretchövningar jag kunde komma på. Det gjorde verkligen ONT att stretcha - men i o m att jag var så jättevarm vågade jag göra det ändå. Och jag vet ju att värken ofta lättar lite av det. Sedan sov jag faktiskt från ca 06 till kl 9. Men jag har faktiskt klarat av att utföra ett mkt viktigt uppdrag idag i alla fall - nämligen att vakta vårt delvis fönsterlösa hus.





Har jag berättat om våra planer på att byta fönster? Att kunna ha varmare än 12 plusgrader på fönsterbrädorna under vintern vore inte så dumt, tänkte vi. Efter endel letande hittade vi även nytillverkade fönster som såg precis ut som de vi har nu. (Originalfönstren från 1800-talet är inte kvar, men vi har väldigt vackra 50-talsfönster om än dragiga.) När vi lämnat in bygglovet blev det dock TVÄRSTOPP när Norrbottens muséum skulle yttra sig. Vi fick INTE byta fönstren PUNKT SLUT! Ganska snopna blev vi... Men istället fick vi faktiskt ett jättebra tips från muséet om en ny metod där en glasmästare plockar bort den inre rutan på befintliga fönster och fräser ur så att man kan byta till en betydligt tjockare isolerruta. I o m det kan man få betydligt bättre inomhuskomfort, behålla de gamla fönstren och dessutom var det VÄLDIGT mycket billigare! Istället för ca 10.000 kr/fönster om vi bytt till nya så handlar det nu om ca 1000 kr/fönster. Viss skillnad, eller hur?!





Enda haken är då att vi behöver transportera fönstren till en glasmästare över dagen - och detta lämpligen bör göras när vi båda är lediga så att en kan köra fönstren och den andra vakta huset. Vi trodde att vi skulle få göra detta under vår första semestervecka, men det hade blivit något missförstånd med glasmästeriet så de hade bara tid att fixa ett enda fönster då. Men idag och i morgon har de möjlighet att fixa alla små fönster vi har på övervåningen i alla fall. Så jag fick alltså jobba stenhårt med att vakta hus idag, medan Johan transporterat fönster till och från glasmästeriet. Vakta hus är väldigt ansträngande ska ni veta... jag har faktiskt bara hunnit det samt att ligga i min däckstol och lyssna på ljudbok idag. Inte underligt att man känner sig lite sliten! ;-)





Nattens hårda blåst och regnskurar (som jag skyller värken på) byttes dock redan vid lunchtid till solsken. Och alldeles nyss visade termometern fortfarande 27,5 grader. Så nu hoppas jag på en bra natt i natt med mycket sömn. Jag måste ju orka vakta hus i morgon också! ;-)

Inga kommentarer: