lördag 14 augusti 2010

Det BLIR tävling ändå - det var inte för sent att ångra sig!


Ångrade SÅ att jag inte anmält mig till Vindurs tävling nästa helg... men till min glädje visade det sig att det inte var för sent - så nu behöver vi inte vänta 9 månader till nästa tävling, Feykir och jag!






Så här mysigt såg det ut när jag kom till hagen idag - "morgonmöte" i vindskyddet?! Inget särskilt aktivt morgonmöte i så fall! Feykir hade ockuperat stället med hela sitt harem - det är han som står längst bak till vänster i bild. Hremsa och Ljufa står upp medan Tildra och Mysla ligger och sover.





Men nu hade Feykir inte tid med morgonmöte längre - han har ju en tävling att finslipa formen till! Hremsa och de andra får ursäkta och klara sig på egen hand en stund!

Såg till att hinna med alla gångarter idag, men fokus blev förståss på ökat tempo tölt. Det har inte blivit så mycket arbetstempo tölt den senaste tiden... men idag lyckades vi faktiskt prestera en riktigt trevlig sådan sekvens! När vi vänt hemåt fick vi till en sträcka riktigt hyfsad ökad tölt också. Men sedan blev det värre... och jag lyckades inte korrigera honom på ett bra sätt... Så har det varit på hemvägen flera gånger nu... Tillslut ramlade dock en liten polett ner för Anna: problemen beror antagligen på att han börjar vara trött. Och vad gör han då? Jo, han börjar slarva med vänster bak... Mina vanliga "piskvift" hade inte räckt till för att korrigera detta... Men när jag nu faktiskt lät pisken nudda hans vänstra bakben tre gånger, samtidigt som jag "satt emot" ordentligt - då kom plötsligt takten och tempot! Måste också komma ihåg att efter allt "vaktande" av högerbogen är det nu dags att "vakta" vänsterbogen i ökningarna istället!

När han fått sträcka ut i trav en liten stund satt jag av och gick tillbaka till stallet. Vi var båda rejält svettiga i värmen (25 grader i skuggan) - Feykir t o m vitskummig mellan bakbenen. M a o hade jag alltså lyckats få honom att verkligen ta i ordentligt idag!




Tillbaka i stallet fick Feykir förståss duscha i spolspiltan. Passade på att genomföra sommarens mantvätt också. Tack vare de varma vindarna torkade manen snabbt medan Feykir åt sitt kraftfoder utanför stallet och sedan lite gräs som "efterrätt". Sprayade pälsglans och borstade igenom man och pannlugg ordentligt. Sedan passade jag förståss på att dokumentera på bild - så här ren och fin har hans man och pannlugg inte varit på MÅNGA månader! Besvärande ren, tyckte Feykir...



...som tur var något som dock var lätt åtgärdat så snart han fick gå ut i hagen igen...!

Inga kommentarer: