onsdag 25 augusti 2010

Grundgångarterna i terrängen


Efter två komplediga dagar för Feykir var det dags att mjuka upp "tävlingsmusklerna" igen. Red i terrängen - mest skritt men också endel trav och galopp. Både lösgörande och en välgörande kontrast till tävlingsridningen! Feykir verkade gilla mitt upplägg på ridturen - han kunde faktiskt skritta på lång tygel långa sträckor - även då vi behövde rida längs vägen.


"Ska du inte anmäla dig till Gällivaretävlingen, nu när ni var så duktiga i Skellefteå?!" undrade Sylvia. Men jag har INTE tänkt ändra mig på den punkten. Hade de haft T5 (eller T7) på programmet kanske jag möjligen övervägt att ändra mig. Men nu är alternativen T8 eller öppen klass... Och 26 mil hem efter tävlingens slut på söndagkvällen är faktiskt för långt för mig att åka. Dessutom ska man ju sluta när man är på topp! Nu kan jag glädja mig åt resultaten på Vindurtävlingen hela vintern!



När det gäller mina f d vita ridbyxor så hjälpte inte heller en tredje tvätt... Det blev alltså att ta till det tunga artilleriet: bleksalt. Först fick de ligga i blöt i REJÄLT med bleksalt ett par timmar och nu tvättar jag dem igen, med ÄNNU mer bleksalt i maskinen. Visst, de kan bli grådaskiga av det om jag har otur... men jag hade ju inte direkt något att förlora eftersom de ändå var för fläckiga för att användas!


I går började jag testa en ny medicin - eller egentligen en kombination av två olika. Förhoppningsvis ska dessa två tillsammans både ge smärtlindring och lite bättre sömn. Detta är istället för den jag började äta i april och som visserligen medfört ovanligt bra sömn för att vara jag. Men den har inte haft någon effekt alls mot smärtan - som var huvudanledningen till att jag skulle ta den. Däremot har den gett mig 8 extra kilon... dess vanligaste biverkan tydligen. Nu hoppas jag att dessa försvinner igen i o m medicinbytet. Men f f a hoppas jag förståss att de nya medicinerna ska fungera!


Redan om tre veckor sa min läkare att man kan avgöra om de har effekt. Vissa mediciner kan det ta flera månader - och då är det ju svårt att veta vad som beror på medicinen och vad som beror på andra faktorer som hunnit ändras under tiden. Första veckan kan man vara väldigt trött på dagarna - men det brukar gå över sedan. Jag har i alla fall varnat dem på jobbet att de kanske måste väcka mig ibland! ;-)

Inga kommentarer: