torsdag 26 augusti 2010

Bleksalt, mina vänner!


Bleksalt är knepet - om man vill att supersmutsiga och missfärgade ridbyxor åter ska bli så här vita! Vi köper alltid bara kulörtvättmedel - för miljöns skull. Har även haft en förpackning bleksalt som man kan komplettera med ifall man behöver. Men all tvätt har blivit ren ändå, så det där bleksaltet har stått här i snart tio år... Men nu kom det verkligen till heders! Hittade ett tips på nätet igår kväll, från en kemtvätt, att man först skulle blötlägga i vatten och REJÄLT med bleksalt (mycket mer än vad det står på förpackningen) och sedan tvätta i 60 grader med ett par dl bleksalt förutom tvättmedlet. Och alla fläckarna försvann!!! UTAN att byxorna blev grådaskiga dessutom!

Idag är Feykir ledig igen. Matte har varit på CityRehab och NJUTIT i bassängen! Det var ovanligt varmt - d v s alldeles, alldeles underbart!!! Perfekt för min onda nacke (kan fortfarande inte röra huvudet obehindrat, även om det blir lite bättre för varje dag.) Vi var bara två som tränade samtidigt så när jag var klar med mitt träningsprogram inkl stretching passade jag på att ligga och flyta i det varma vattnet. Med en uppblåsbar nackkrage och en flythjälp under knäna kunde jag ligga helt avslappnat i vattnet och bara njuta i nästan 20 minuter... det var nästan så att jag somnade!

Har föresten haft en alldeles underbar natt i natt - d v s en sådan som jag inte minns något som helst av! Somnade väldigt snabbt när jag lagt mig och sov oavbrutet fram till kl 06. Det värsta med de många åren av dålig sömn tycker jag inte har varit den stora tröttheten dagtid, utan de oerhört frustrerande timmarna då jag legat vaken och snurrat eller varit uppe och vankat. Men i natt slapp jag allt sådant. Och det var bara andra natten sedan jag började med nya medicinerna - så jag ligger fortfarande på en mkt låg dos. Det här verkar lovande! Om tre veckor hoppas jag kunna skriva ett lyriskt inlägg om att medicinen även börjat ge smärtlindring - håll tummarna för det!

Inga kommentarer: