fredag 13 november 2009

Nyttiga övningar i skritt

Red på ridbanan idag, 40 minuter och mest i skritt eftersom jag inte är i så bra form... Men jag passade på att repetera de nyttiga skrittövningarna från lektionen i onsdags. Konerna stod t o m kvar efter senaste lektionen igår! Det var verkligen en nyttig övning att "lösgöra rak häst" m h a bakdelsvändningarna i hörnen och stadig ytterhand! På slutet testade jag även att tölta lite längs spåret - och Feykir kändes både lösgjord och samlad!

Viftade till lite med pisken i tölten och fick en alldeles våldsam reaktion - så då blev jag ju tvungen att vifta lite då och då - till dess han skärpte sig. Han vet ju egentligen att bara för att han råkar se spöspetsen i ögonvrån betyder det faktiskt inte att hans sista stund är kommen! Varvade denna "miljöträning" med att göra halter från tölten då jag verkligen fokuserade på att lägga vikten bakåt, hålla om med skänklarna och ha stadig hand. För att han bära sig i halterna och inte slänga sig på bogarna. Sammantaget resulterade detta snart i riktigt samlad tölt på riktigt mjuk häst! Då avslutade jag för dagen. Med tanke på mattes dåliga dagsform var jag mycket nöjd med resultatet!

Nu när jag är hemma igen ska jag få sova en stund - det har inte varit så bra med nattsömnen sista tiden... Just därför är jag verkligen glad att jag fortfarande får sjukersättning på 25 % så att jag inte behöver jobba heltid! Jobbar "halva dagar" tisdag och fredag - på tisdagarna kan jag ta rejäl sovmorgon om det behövs och på fredagarna vila/sova på eftermiddagen. Tack vare att en sådan "halvdag" aldrig är särskilt långt bort kan jag oftast klara att jobba mina timmar även efter flera dåliga nätter på rad.

Inga kommentarer: