fredag 20 november 2009

Åka tåg, åka tåg, åka tåg!

Fortfarande regnigt och trist... det blir ju så MÖRKT!

Hade ont om tid idag - så jag satsade på något som skulle vara riktigt jobbigt för Feykir: galoppträning på ridbanan. Det "härliga" vädret medför ju i alla fall att det är kanonfäste i kurvorna! Skrittade igång och repeterade framdelsvändnings-övningen från i onsdags. Sedan travade vi på böjda spår a´la-Atli innan det var dags för galopp.

Började i höger galopp för att ge Feykir självförtroende. Atli säger att de första galoppsprången alltid är de bästa - och de första travstegen efter galopp lika så. Därför anser han att man ska rida riktigt många första galoppsprång och första travsteg - alltså massor av övergångar - för att förbättra båda gångarterna. Jag brukar oftast träna så också på ridbanan. Men nu lät jag istället Feykir "rulla på" i galopp flera varv i taget - som vi gjorde på lektionen i onsdags. Jag tror nämligen att Feykir behöver den typen av träning också. Högergaloppen är så härlig att rida!

Efter en skrittpaus tog vi oss an vänster varv i galopp. På den kortsidan där det är liiiite utförsbacke har Feykir alltid lite problem... Jag får ABSOLUT inte röra innertygeln där för då är det pass direkt! Nu fokuserade jag på att försöka sitta bakåt ordentligt - för att undvika att han slänger sig på bogarna - och driva ordentligt med innerskänkeln. I början gick det bäst. Sedan började han spänna sig i innersidan och gena kraftigt i kurvorna på den kortsidan... Ofta blev det korsgalopp några steg också innan han bytte till ren galopp. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra när han blir som ett järnspett i innersidan... Försöker lösa det genom massor av drivning - för att få med inner bak ordentligt. Men jag vet inte riktigt om det är rätt väg... Får fråga Sylvia!

Nu hinner jag inte skriva mer - ska nämligen åka till Umeå för att träffa mina föräldrar och syskon i helgen! Johan ska inte med, så därför blir det inte bil utan jag åker tåg. (När jag ska hem på måndag går det dock inte något tåg så då är det tyvärr buss som gäller...) Och om ni vill veta vad jag läser på tåget så ska ni kolla bloggen i morgon! Trevlig helg!

Inga kommentarer: