måndag 23 november 2009

Dags för ny bygglovsansökan?!

Jag har ju tidigare nämnt lite om våra vedermödor för att få bygga garage... Eftersom huset är Q-märkt och när processen drogs igång stod på mark som var fornlämningsskyddad (det senare är numera upphävt för vår tomt) så tog det två år och massor av ändringar och "malande" innan alla instanser tillslut lämnat godkännande. Vi kunde alltså börja bygga vårt garage!

Det var bara en liten hake... vi var tvungna att ha slagportar. Inte särskilt praktiskt när det är utförsbacke fram till garaget... resultatet blev att vi nu haft garage i två vintrar utan att kunna använda det! Johans arbete med att hålla undan is och snö har inte räckt till - tjälen har fått marken att resa sig så mycket varje vinter att dörrarna inte har kunnat öppnas! Ett problem som aldrig uppstått om vi istället fått ha vipp-port... Men nu har jag kanske hittat lösningen? Om vi kunde få sätta vipp-port men döljer att det är en vipp-port?!




Man kan t ex köpa en sådan här att sätta på garageporten! Inte kan väl Byggnadsnämnden motstå detta??? ;- ) Fast förutsättningen är förståss att det går att få en med islandhästar istället!
(I höst har garagenedfarten grävts om för andra gången. Ett rejält lass hyttsten (som också används till ridbanor) SKA göra att marken inte reser sig igen i vinter. Fast det löftet fick vi inför förra vintern också - när den också grävdes om och dubbelisolerades...)

Inga kommentarer: